Orbán-mese helyett a tények: a sajt (83,2 százalék), a tojás (82,7 százalék), a kenyér (81,1 százalék), a baromfihús (51,5 százalék) drágább, mint egy éve

Orbán Viktor pénteki kinyilatkoztatásában többek között elmondta, hogy micsoda klassz éven vagyunk túl, persze ezt is, mint minden jót, neki köszönhetjük. Ehhez képest -ha a pénztárnál nem érezné- kijöttek a konkrét számok is, íme! 2022. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 24,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nobilis agrárminiszter: kiemelt helyen szerepel a kenyér – Százmilliárdokat ígért, na nem most, …. majd

Csak nem áll le a kormánykommunikáció, ígéretben 700.000 millió -700 milliárd-  forintot szórt ki csak egyetlen ágazatnak. Nem mintha nem férne rá többre is az elképzelhetetlennek tűnő összeg, de tényleg nem tűnik fel azoknak, akik előtt éppen aktuálisan elhúzzák a mézesmadzagot, hogy ők most mennek tönkre, a vásárlóik most nem tudják megvenni a méregdrága termékeket, nem azon a bizonyos „majdkor”.

Perintfalvi: ébredj, Magyarország! Ma lehet, hogy nem lesz tűzijáték, holnap lehet, hogy nem lesz kenyér!

Országunk politikai vezetőinek figyelmébe ajánlom ezen az ünnepi napon Szent István király Imre herceghez intézett bölcs szavait. Ha már ezt a szép ünnepet üljük, s ha már újra visszajött a főispánok és vármegyék kora, javasolnám, hogy az országalapító király intelmeit is tessenek olvasgatni a nemes országatyák s az az egy-két országanya, akik 10%-os kvótanőként bekerültek a parlamentbe – kezdte közösségi oldala bejegyzését Perintfalvi Rita teológus.

Kenyér, tej, felvágott, könnyek… – Ön szerint Orbán erre hivatkozva hirdetett veszélyhelyzetet?

Ha az alábbi történet valahogy eljutott Orbán Viktor fülébe -esetleg valamelyik családtagja, vagy Ő maga tapasztalta bevásárlás közben- és szembesülve a sokakat érintő helyzettel a rábízott országban arra a következtetésre jutott, hogy ezen csak a veszélyhelyzet kihirdetése segíthet, akkor -csak akkor- egyetértek vele. Sajna ennek a valószínűsége a nullával egyenlő…..