Orbán-mese helyett a tények: a sajt (83,2 százalék), a tojás (82,7 százalék), a kenyér (81,1 százalék), a baromfihús (51,5 százalék) drágább, mint egy éve

Orbán Viktor pénteki kinyilatkoztatásában többek között elmondta, hogy micsoda klassz éven vagyunk túl, persze ezt is, mint minden jót, neki köszönhetjük. Ehhez képest -ha a pénztárnál nem érezné- kijöttek a konkrét számok is, íme! 2022. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 24,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Read more

Nyilvános a lista! Ezek a termékek drágultak 40-50 százalékkal – A pénztárcája mit mond?

Azoknak a hívőknek a kedvéért, akik a pénztárcájuknál sokkal jobban hisznek a miniszterelnök szavainak, nyilvánossá váltak adatok, amikről tudjuk, hogy mivel számok, így nem hazudnak. Áprilisban húsz éve nem látott, 9,5 százalékos csúcsot döntött az infláció. Az árstop nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, hiába az árak befagyasztása, sok más termék ára 50-30 százalékkal nőtt.

Read more

Hatalmas indulatot gerjesztett a KSH-adat, miszerint egy rendőr bruttó 500.000 felett keres!

Még a vezető beosztásúak körében is a jól keresők között vannak a miniszterek, államtitkárok és képviselők – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) különböző foglalkozások átlagkeresetére vonatkozó adataiból. A sportfoglalkozásúak is a rendszer legmegbecsültebb tagjai közé tartoznak bruttó 1,3 milliós átlagkeresetükkel.

Read more

Pin It on Pinterest