„Egyelőre nem tudjuk, hogy hány ezer év letöltendőt kapunk majd a felújított buszmegállókért” – Hipersebességgel döntött a Kúria

Nem lehet panasz Polt Péter legfőbb ügyész és a Kúria ügyintézési sebességére, hiszen a fontos, az ország életét alapvetően befolyásoló ügyekben -lásd Kétfarkú Kutya Párt közérzetet javító festés-mázolásos akciói- teljes egyetértésben és példás gyorsasággal döntöttek.

Karácsony Gergely: vége, a Kúria is nekem adott igazat! – Tiborcz István közszereplő, vagy inkább „közpénz-szereplő”?

Nagyon fontosnak tartom, hogy a bíróság kimondta, hogy a közszereplők köre szélesebb, mint a közhatalmat gyakorlók köre, tehát nem csupán egy politikus számít közszereplőnek, hanem egy olyan ember is, akinek brutális mennyiségű pénze van, pont mint Tiborcz Istvánnak. Ráadásul, aki a saját otthonát Tiborcz-tanyának nevezi el, ami még a Google Térképen is megtalálható, tűrnie kell, ha adót akarnak róla elnevezni, hisz adózni nem bűn – írta bejegyzésében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Magyar György: a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen bohócot csinált magából!

Megbüntette a Nemzeti Választási Bizottság azokat a civil szervezeteket, amelyek a „gyermekvédelminek” hazudott népszavazás érvénytelenségére szólítottak fel. Az ugyanazon ülésen született másik határozat szerint – bár a jogsértés megállapítható – nem kell bírságot kiszabni.

Kúria: nincs olyan jogszabályhely, amely az érvénytelen szavazat kampányüzenetét tiltaná!

A Kúria szerint nem jogsértő, hogy civil szervezetek a népszavazáson érvénytelen szavazásra buzdítottak, ezért a bíróság megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ezzel ellentétes tartalmú határozatát. A bíróság szerint a civil szervezetek kampányukkal a véleménynyilvánításhoz fűződő alapjogukat gyakorolták.

Magyar György: tényleg közpénzből csinálhat hülyét a kormány mindenkiből?

Nyomokban él még a bírói függetlenség, de az Alkotmánybíróság gyorsan rendet tett a fejekben. A Kúria szerint ugyanis aggályos, ha a kormány kampányidőszakban feladatának tekinti levelekkel bombázni a választókat az ellenzék lejáratására, ám a fideszes alkotmánybírák ezt másként látták: nincs azzal semmi baj, ha a kabinet a tájékoztatási kötelezettségére hivatkozva becsapja a „honfitársait”. Köszöntünk szép, új világ!

Alkotmánybíróság: Rogánék csak tájékoztattak, amikor bemutatták, hogy az ellenzék mit gondol a háborúról

A kormány február 24-én az ukrán helyzetre reagáló hírlevelet küldött, amelyben az a mondat is szerepelt, hogy „felelőtlennek tartjuk, és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére.” Az alkotmánybíróság szerint Rogánék „csak tájékoztattak….”