Iványi Gábor: céljainkhoz egy lépéssel közelebb kerülve bejegyzett egyházzá minősült a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET)

A MET-et (és több másik magyarországi egyházat) 2011-ben egyeztetés nélkül fosztottak meg egyházi státuszuktól. Ezek után pereltek, először 2013-ban, az Alkotmánybíróságon nyert a magyar állam ellen. Később a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordultak, mert a magyar kormány nem tartotta be az Alkotmánybíróság ítéletét, amiben azt állapították meg, hogy a magyar állam alkotmánysértő módon vette el egyházi státuszukat, amit köteles visszaállítani. Iványi Gábor egyháza Strasbourgban is nyert, a kormány viszont ezt követően sem tartotta be az ítéletet.

Juszt László: a kirablásunkat nem Brüsszelből, hanem a miniszterelnökségről irányítják

Orbán Viktor egy laza mondattal intézte el az energiaárak emelkedésének okát: „Brüsszel is hibás”, pontosabban a „fő felelősség Frans Timmermanst, az Európai Bizottság e témáért felelős alelnökét terheli, mert rossz számításokat végzett, és az EU lakossága most extra árat fizet” és „az árak emelkedni fognak minden nap, hacsak ezt az ostoba tervet vissza nem vonják”. Megoldása is volt csípőből: az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer, az ETS működését fel kell függeszteni, „és vissza kell térnünk a realitásokhoz”.