Gulyás Gergely fel- illetve lefelé tartott hüvelykujja – Ne feledje alkalom adtán megköszönni neki(k) a lakóhelyének adott, vagy nem adott rezsitámogatást

Az összesen 44.000 millió közforint rezsitámogatást Gulyás Gergely fel- illetve lefelé tartott hüvelykujja alapján osztották el a (vár)városok és a (vár)önkormányzatok között úgy, hogy a fideszes vezetésű Debrecen kapta a legnagyobbat, hat ellenzéki vezetésű kerületnek egy fillér sem jutott.

Gulyás minisztériumában 1,7 milliárd forint jutalmat osztottak tavaly – Az idei szám egy év múlva lesz publikus

Gulyás Gergely egy hónappal ezelőtt nyilvánosan kritizálta a nagy összegű jutalmak kiosztását. Beszámoltunk arról, hogy a pedagógusoknál ezt komolyan is veszi a regnáló, például a „talpas tanárember” egy üveg mézet kapott/fő. Hogy a minisztériumokban mennyit tehetnek zsebre a dolgozók, azt majd 2023 decemberében tudhatjuk meg, egyelőre a tavalyi adatok lettek most nyilvánosak.

Navracsics „nemes gesztusa”: minisztériumában vizsgáztatja hallgatóit

Kiderült, hogy az ELTE Bölcsészettudományi Karán hétfőn 6 Celsius-fokban vizsgáztak a tanárszakos hallgatók. Az írásbeli vizsga két órán keresztül tartott a hatfokos teremben. „Nem éreztük a lábujjainkat, az ujjainkat, remegtünk a hidegtől” – írta egy résztvevő. Ehhez képest Navracsics Tibor….

Lázár János -a TramTrain-siker után (?)- minden közlekedéssel kapcsolatos téma ura lett

Hétfőn jelentették be a kormány strukturális átalakítását Palkovics László lemondása és az önálló energiaügyi minisztérium felállítása után. A pár órával később megjelent Magyar Közlöny már részletezi is, mi kerül át a változtatással Palkovics egykori területei közül Lázár János, és a kibővített, Építési és Közlekedési Minisztérium fennhatósága alá. Röviden: minden, ami közlekedéssel kapcsolatos.

Lesz 44 nap szülői szabadság, de csak a fizetés 10%-árért törvény-javasolják Palkovicsék

A Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium törvényjavaslatot nyújtott be a parlamenthez -ami már csak a „bátrak” gombnyomására vár- a „foglalkoztatási tárgyú jogszabályok” módosításáért. A tervezett bevezetés időpontja: 2023. január 1.