Connect with us

Voks 2024

Rejtett támogatás? – Megtolta a kormány a Fidesz egyik polgármester-jelöltjét

támogatás,
Megosztás

Rejtett támogatás? Gyermek elsősegély információs táblákat helyeznek ki országszerte a játszótereken – jelentette be a Kulturális és Információs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy XII. kerületi játszótéren tartott sajtótájékoztatón, amelyen mint az alább ki is derül komoly fórumot biztosítottak a kormánypártok helyi polgármester-jelölttjének is.

Eddig minden rendbe

Az államtitkár elmondta, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a családokért felelős államtitkársággal összefogva majdnem háromezer táblát gyártott le, amelyeket vármegyénként 100-130 játszótérre helyeznek ki.
A táblák olyan alapinformációkat tartalmaznak, amelyek kisebb baleseteknél segítik a szülőket a gyermek ellátásában, valamint megmutatják, hogy nagyobb baj esetén mit kell tenni a mentők kiérkezéséig.

A szög meg a zsák

Ezt követően Fonti Krisztina, a Hegyvidék alpolgármestere és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje vette át a szót,  azt hangoztatva, hogy a gyermek a legnagyobb kincs, ezért fontos biztonságban tudni, a XII. kerületben pedig sokat tesznek ennek érdekében.
Az alpolgármester, akit a Fidesz a sok év után távozó Pokorni Zoltán utódjául szánt „kampánybeszédében” kiemelte azt is, hogy jól felszerelt óvodákban várják a gyermekeket, az óvodapedagógusoknak plusz juttatásokat biztosítanak, és idén az országos átlag felett emelték a bérüket, mert meggyőződésük, hogy meg kell becsülni azokat, akik a gyerekekkel foglalkoznak. Továbbá „fecskeházat” hoztak létre, amelyben pályakezdő óvodapedagógusok, valamint szociális területen dolgozók lakhatnak alacsony lakbérért – számolt be róla az alpolgármester.
A kormányzati támogatást élvező jelölt, elmondta azt is, hogy a kerületben 29 játszótér van, amelyből az elmúlt években 27 teljesen megújult vagy újonnan épült, és jelenleg is folyamatban van újabbak létesítése és felújítása.
Ezt követően Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke beszélt arról, hogy tapasztalataik szerint a gyerekbalesetek 75 százaléka megelőzhető lenne, és a szülők sokszor tanácstalanok, ha baj történik. Ezért indítottak el 18 évvel ezelőtt ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokat, amelyeken eddig 45 ezer szülő, pedagógus, gyermekfelügyelő vett részt. A most kihelyezett információs táblákat  olyan gyakran előforduló esetekkel kapcsolatban nyújtanak segítséget mint a fej- vagy gerincsérülés, törés, orrvérzés, darázscsípés, allergiás reakció.

(Kép: Fonti Krisztina FB, nem az eseményen készült)

Ezeket olvasta már

támogatás,

Szerző