Connect with us

Kerítésen innen

George Lazar: Vége! Gyakorlatilag összeomlott az Orbán rezsim

Orbán Viktor
Megosztás

George Lazar, az Egyesült Államokba élő magyar publicista hosszú ideje engesztelhetetlen bírálója Orbán Viktornak, elsősorban azért, mert őszintén aggódik nem csak az itthoni állapotok, de a magyar-USA viszony miatt is. Lazar az elmúlt napokban egy újabb kíméletlenül őszinte bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, háttérben az orosz titkosszolgálat sikeres magyarországi hekkelés-sorozatával, amellyel feltörték a külügy legérzékenyebb szervereit is.

„Vége! Gyakorlatilag összeomlott az Orbán rezsim

Néhány perce fejezte be felszólalását Mitch McConnell, az Egyesült Államok Republikánus Pártjának szenátusi frakcióvezetője. Hosszú beszéde az Orbán rezsimmel foglalkozott. Itt nem egy demokratáról, hanem egy konzervatív republikánusról beszélünk  aki a képviselőcsoport vezetője. Ilyen beszédet az amerikai képviselőházban Magyarországról 1956 óta nem hallhattunk!!! Az Orbán rezsimet gyakorlatilag kémkedéssel vádolta meg amelyik „veszélyt jelent a Nyugat biztonságára és jólétére”. Kína lábtörlőjeként emlegette Orbánékat …stb.

Vázlatos „lista”

Beszélt Orbánék Putyin barátságáról, a meghökkentő kínai rendőrökről a NATO-tag Magyarországon, a Huaweiről, az iráni kapcsolatról, a svéd és finn NATO ratifikálás késleltetéséről… Hungary is undermining our security and prosperity… the Orbán government is modeling what not to do in the face of these challenges…( Magyarország aláássa biztonságunkat és jólétünket… az Orbán-kormány modellezi, mit ne tegyünk ezekkel a kihívásokkal szembe, ford, szerk.)

Talán Budapesten még most sem értik

Arról van szó hogy az Egyesült Államok és a NATO szövetségesek Orbánékat ma már ellenségként kezelik. Orbánék elhitték saját propagandájukat.. kifundálták hogy kapcsolataikat a korrupt kínai és orosz rezsimekkel úgy fogják eladni mint „Magyarország a híd Kelet és Nyugat között.” A trükk nem sikerült, a teljes magyar diplomácia és vezetés káoszba zuhant… Bayer Zsolt “békemenetet” szervez Orbánék védelmében miközben azt üvölti a sajtóban az amerikai nagykövetnek:„Takarodj haza, te rohadék!” A tervezett békemenetet ma már Amerika-ellenes menetnek tartják Washingtonban!… ha arra egyáltalán sor kerül.
Beláthatatlan folyamatok indultak el.

Nagyon gyorsan változhat a helyzet Budapesten. Elképzelhetetlennek tartom hogy Orbán és Tsai ezután sokáig hatalmon tudnak maradni Budapesten mint az EU és NATO tagjai. Ma már az amerikai vezetés egységes – Orbán az USA ellensége… mennie kell

-fejeződik be a bejegyzés.

Az USA budapesti követségének közleménye:

„Hogy Magyarország kész Kínának küszöböt szolgáltatni Európa felé? Ez különösen nehezen egyeztethető össze azoknak a washingtoni embereknek az álláspontjával, akik a Kínával történő bármilyen együttműködés gondolatától is szigorúan elzárkóznak.”
Mitch McConnell, az Egyesült Államok Republikánus Pártjának szenátusi frakcióvezetője
“Hungary’s willingness to serve as China’s doormat to Europe? That part is tougher to square with the position of folks in Washington for whom a singular focus on China has recently become an article of faith.” –U.S. Senate Republican Leader Mitch McConnell.
(Illusztráció: Cseri László)

orbán,

Szerző