Újabb reménybeli magyar “minden idők legjobb” cucca: az atlétikai világbajnokság

“Kulcsfontosságúak az önkéntesek, akik nélkül elképzelhetetlen lenne egy ekkora világversenyt megrendezni. Ők lesznek a vb nagykövetei, akik már a repülőtéren, vagy a pályaudvaron fogadják a sportolókat és a nézőket. Ott lesznek a szállodákban, a buszokon, a melegítő- és a versenypályán is. Óriási a felelősségük és a dicsőség is jelentős részben az övék lesz, hiszen nekik is köszönhetjük majd, ha az álmaink valóra válnak és ez lesz minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága” – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Read more

A Fergeteg-, vagy Boldogasszony hava, avagy januári jeles napok

Január az év első hónapja. Ősi magyar nevén Fergeteg hava, illetve mai népi elnevezése Boldogasszony hava. Nevét Janus isten után nyerte, akit a szerencsés kezdet, illetve a kapuk és átjárók isteneként is tiszteltek az ókori Rómában. A január és a február volt az utolsó két hónap, amit utólag hozzáadtak a római naptárhoz, mivel az ókori rómaiaknál ez a téli időszak eredetileg nem kapott hónapot.

Read more

A Kos előtt nagy lehetőség áll, az Ikrek a szerelemben, a Bak a karrierjében mondhatja magáénak a szerdát – Napi “mi lesz velem”

A kurta hét első munkanapja a szerda, az időjárás borongósan indul, Ön mégse legyen az. Több csillagjegy esetében történhet kedvező változás, ez a nap sokunknak az emlékezetében maradhat meg úgy, hogy “igen, elkezdődött valami…”! Hogy kire érvényes, az az alábbiakból kiderül!

Read more

Kukába velük! Ezeket a dolgokat engedd el a csillagjegyed alapján, hogy csodásan induljon a november!

Még van idő átgondolni, hogy elégedett-e azzal, ahogy mostanság mennek a dolgai, vagy húz egy vonalat, beleolvas a horoszkópjába, törpöl az ott leírtakon és elengedi, amiről a csillagok úgy “gondolják”, hogy novemberben rossz irányba viszik a napjaidat.

Read more

Tudják, amíg nincs baj, addig…., de ha van? – Egy tragédia margójára egy “kék” szemével

A tudatlanok nagyképűségével kezeli a regnáló a rendőrök, tűzoltók, mentősök helyzetét. Nem reagálnak az egyértelmű jelekre, hogy aki teheti, elhagyja a köteléket. Akik maradnak, feltehetően hivatástudatból teszik, de badarság visszaélni az elkötelezettségükkel. Pedig amikor bekövetkezik a tragédia, csak rájuk számíthatunk!

Read more

Pin It on Pinterest