Gabonaexport-stop, viccelsz? Egy szakember darabokra szedi Orbán rendeletét- Exkluzív

Ahogy az felénk lenni szokott, természetesen most sem mondott teljesen igazat a kormány, ugyanis nem betiltotta a gabonafélék külföldre szállítását, csak bejelentéshez kötötte. Vagyis a tranzakciót be kell jelenteni a NÉBIH-nek, ami aztán harminc napon belül reagál, hogy az állam érvényesíteni akarja-e az elővásárlási jogát, és ha nem jelentkeznek, akkor mehet a szállítás. Megkérdeztünk egy valódi szakértőt.

Végre itt a Nébih-től a pontos tájékoztató arról, hogy meddig fogyaszthatók a lejárt szavatosságú élelmiszerek!

Az ember olykor csak áll a kamrában, vagy a nyitott ajtójú hűtő előtt és tanácstalanul  mered egy-egy címke szerint lejárt élelmiszerre, mert megenné ugyan, de riasztja  az árun olvasható fogyaszthatósági határidő. Most rendet tesz a kérdésben a  Nébih közleménye, és fellebbenti a fátylat a problémáról.

Adventi vásár-túra, mit látott a NÉBIH?

Huszonegy adventi vásárban jártak a decemberi ellenőrzéssorozat első két hetében a kormányhivatalok a NÉBIH, a fogyasztóvédelem munkatársai. Kicsin múlott, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt évzáró vizsgálat minden árusítóhelyet “patyolattisztának” találjon. “Mindössze három próbavásárlás tárt fel jogsértéseket, a hagyományos üzletek ennél sokkal több okot szolgáltattak a helytelenítő homlokráncolásra” – közölte az ITM az MTI-vel pénteken.