nyugdíj - Városi Kurír

Sorting by

×

Zsebbe vág! Szünetelhet a nyugdíja, ha nem figyel!

Célszerű nagy gondosságot fordítani a nyugdíjasoknak az adategyeztetés határidőben történő, pontos teljesítésére, mert ennek elmulasztása az ellátás folyósításának szüneteltetéséhez vezet. Az így ki nem fizetett összeg nem vész el, a jogosultság későbbi igazolása esetén az ellátás legfeljebb öt évre visszamenőleg kiutalásra kerül – hívja fel a figyelmet Molnárné Balogh Márta tb-szakértő az ado.hu portálon.

Tovább

GKI: a lakosság a kimutatott infláció dupláját érzékeli: 22%-ot a hivatalos 9,5%-kal szemben – Ön, hogy van ezzel?

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a lakosság 22 százalékos áremelkedést érzékelt, szemben a hivatalos, 9,5 százalékos áprilisi inflációs adattal, ami részben statisztikai okokra, részben azonban a megfigyelési módszertanra vezethető vissza – közölte ezer háztartás körében végzett, reprezentatív felmérése eredményeit a kutatóintézet az MTI-vel.

Tovább

Közlöny van róla! Ezentúl így számolják ki a nyugdíjunkat!

Elkészültek végre a 2022-es nyugdíjak meghatározásához szükséges legfrissebb szorzók – derül ki a friss Magyar Közlönyből. Az április 4-i számban világossá vált a valorizációs szorzókról szóló kormányrendelet, amelynek normál esetben már legkésőbb március 31-én meg kellett volna jelennie – számolt be róla hétfő este a Napi.hu.

Tovább

Bokros Lajos: az eurót tíz éve be kellett volna vezetni, elhibázott lépés a hitelmoratórium és felesleges a 13. havi nyugdíj bevezetése

Értelmetlen és felesleges intézkedés volt a 13. havi nyugdíj bevezete, ami a költségvetési túlköltekezés része, mivel „Magyarországon senki sem fizetett 13. havi nyugdíjjárulékot, a 13. havi nyugdíj sem illet meg senkit” – mondta Bokros Lajos közgazdász, volt pénzügyminiszter a Népszavának. A beszélgetés során kiderült, hogy szerinte az eurót már tíz éve be kellett volna vezetni és hogy elhibázott lépésnek tartja a hitelmoratóriumot.

Tovább

Orbán Viktor házhoz ment – Újabb kampány-bőr a Fidesz-vuduzott Marika néniről

Marika néni nem új szereplő az Orbán Viktort dicsőitő nyugdíjas nénik közül, ezúttal otthonában fogadta bálványát, aki virágcsokorral a kezében -hiszen volt gyerekszobája- érkezett pont a postás előtt, aki a 13. havi kampánynyugdíjat vitte. Akár el is vihette volna nagy fekete autójával a tisztségviselőt, hogy ne kelljen külön kolbászolnia, de nem tette….

Tovább

Lehetőségek és ellehetetlenítések 2022

Minden új esztendő, nemcsak új reményeket, de nagyon sok régi megsemmisülését, olykor megsemmisítését is hozza, ezt nevezzük változásnak, lássunk ezek közül néhány kiragadott példát ami 2022-ben vár ránk! Szép számmal lesznek nagy lehetőségek, és ellehetetlenítések is .

Tovább

Megjött a 80? – Mutatjuk, mi várható jövőre! Számoljunk együtt!

A hazai nyugdíjasok ezekben a napokban megkapták a 80 ezres nyugdíjprémiumot és a tervezettnél magasabb infláció miatt járó korrekciót. Most azonban újra számolgathatnak, mert a kormányfő bejelentette, hogy jövőre a teljes 13. havi nyugdíjat megkapják a szokásos ellátáson felül. Számoljunk!

Tovább

A miniszterelnök úrnál elég hamar kezd jelentkezni az időskori memóriazavar – Budapestiként emlékeztetném, velünk abban állapodott meg, itt nem épül semmi, amit mi nem akarunk

Bocsánat, de nem bírtam visszatartani az örömömet! Nem minden nap kap az ember levelet az ország első emberétöl. Nem akarok dicsekedni, de olyan jóban vagyunk, hogy a miniszterelnök még a lakcímemet is tudja. Talán egyszer beugrik látogatóba is, bár nálunk sajnos nincs malac, nincs mód egy kis kedélyes helló röfizésre. Gondoltam is, hogy a kedvéért beszerzek egyet, de az első emeleten nehéz tartani, és a lakók is szóvá tennék, ha a vele járó szag a lichthofon át az egész házat beillatosítaná.

Tovább

Azt hitte, nyugdíjba mehet jövőre? Nem biztos, sőt….

Mialatt Orbán Viktor választási kampányában eljutott a nyugdíjasok szemfényvesztegetésehez, szépen, csendben kiderült, 2022. január 1-én ismét jön a nyugdíjkorhatár emelés, így az már 65 év lesz az 1957-ben születetteknél – írta meg a Portfolio. A lap összeszedte, hogy mikor és milyen feltételekkel lehet nyugdíjba vonulni.

Tovább

Kisnyugdíjasunk kitálal: visszamenőleg senki sem tud enni, élni! Nagyon nagy ára lesz ennek a pár forintnak, amit kapsz!

Főcímek! Jelentősen emelkedik a nyugdíj visszamenőleg novembertől és jön hozzá az egységes 80 ezer forintos prémium. Már majdnem örülni kezdtem, amikor villámként hasított belém, hogy még az unokáink is fizetni fogják azokat a hiteleket, amiből most osztogat a választások előtt a kormány.

Tovább

Ceglédi Zoltán a “korpákok” között – Egy komment a Soros-taníttatott miniszterelnök posztja alá és elszabadultak az egyszerűagyú követők

Mielőtt a címből azt a konzekvenciát vonná le bárki, hogy azt gondolom, hogy aki Fidesz-, vagy Orbán fun, az nem lehet túl éles kés, az téved. Konkrétan azokról a kommentelőkről beszélek, akik Ceglédi Zoltán politológus pikírt pár sorára reagáltak, teljesen félreértelmezve azt. 

Tovább

Ha nem éreznék inogni a hatalmukat, az egészet ellopnák, így legalább egy részét kiosztják… – Napi Lendvaiságok….

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most a keddi nap visszásságaiból szemlézett. Főszerepben Orbán Viktor, a klientúra, a népbolondítás stb., stb…..

Tovább

Minden 0-99+ éves magyar tartozása szerdán 140.000.- forinttal nőtt! Orbánék ennyit vettek fel mindannyiunk kontójára!

Egy Orbán-tollvonás és -számolja össze gyorsan fejben, hogy hány tagú a családja!- minden kerítésen belül és kívül élő magyar állampolgár 140.000.- forint tartozást tudhat magáénak. Ezt megkérdezték a híres-hírhedt konzultációban? Nem? Miért?

Tovább

A 60-as pasikat is megszólítja a választási kampány: 40 után nyugdíj a férfiaknak is!

Uraim! Ezt még senki ne vegye konkrétumnak és nem érdemes elkezdeni számolgatni, ugyanis teljesüléséhet az ellenzéknek meg kell nyernie a 2022-es választást. Jakab Péter friss posztjából megtudhatjuk, mi a terve a nyugdíjasokkal, ha kormányra kerülnek.

Tovább

Szép volt az ünnep – Gyarapodunk! – Kiutunk az Európai Unióból

Pénteken ünnep lévén talán nem lett volna illő a nagy nemzeti hangulatot a szokott kipcsak fősámáni rádiószózattal megzavarni, a magyarság ősi pogány hite és dicső szentistváni kereszténysége közösen levonult a főutcára, és érdekes ünnepi elegyet formált – dicsérvén az alkotók kreativitását. Hanem a vasárnap is nap, Orbán Viktor (felteszem, buzgó keresgélés, időpont-egyeztetés után) megtalálta a módját, hogy szóljon tiszta, igaz szóra áhítozó nemzetéhez.

Tovább