A Pénzügyminisztérium álhírnek minősítette a nyugdíj-ügyben megjelenteket, majd közölte: lehet, hogy lesz emelés

Délelőtti hír volt, hogy a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint „a KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasok kérését”, amiben a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (Nyuszet) elnöke a magas infláció miatt évközi kiegészítő emelést sürgetett, azt, hogy az ellátásokat júniusban vagy júliusban év elejéig visszamenőleg emelje a kormány legalább 3 százalékkal.

Jön a 14. havi nyugdíj, 65 év felett és 18 alatt az ingyen gyógyszer Lengyelországban

Állandóvá tennék a 14. havi nyugdíjat Lengyelországban azon törvénytervezet szerint, amelyet a varsói kormány keddi ülésén fogadtak el. A tervezet elfogadását Mateusz Morawiecki miniszterelnök erősítette meg az idősügyi politikáról szóló sajtóértekezletén.

Nyugdíjasok, figyelem: egyszeri segély a láthatáron, amiről sokan nem tudnak

Fontos dolog derült ki a nyugdíjjal kapcsolatban, amely sok idős számára létfontosságú lehet. Mit tehet a kisnyugdíjas, ha nem jön ki a pénzéből? Méltányossági nyugdíjemelés 2023-ban is kérelmezhető, indokolt esetben pedig egyszeri segélyt is lehet kapni. Mik a feltételek? Hogyan kell igényelni?

Kiborult az árnyékminiszter és előkapta zsebéből, ami benne volt….

Dávid Ferenc, aki gazdasági miniszter lesz, ha a Dobrev-kormány tervei bejönnek, vásárolni volt a minap. Elmondása szerint két dolgot vett, ami „luxusnak” nevezhető 2023 Magyarországán -az unióban nagyjából csak itt- és a slejfni végösszege 30.000 forintra rúgott, ami az átlag bérnek -a nyugdíjakról nem is beszélve- tetemes százaléka. Nem csoda, hogy a „szembesülés” kihozta a sodrából….

Lépéskényszer: nem utópia a 70 éves nyugdíjkorhatár

Akit érint, az biztosan sokat ült a kockás papír felett és számolgatta, hogy mennyit kell még le- és kihúznia a nyugdíjig. Most úgy tűnik, hogy sutba dobhatóak az eddigi várakozások, mert a népszámlálási adatok alapján nem jött be a kormányterv a gyerekvállalást élénkítő törekvések ellenére, a lakosság iszonyú iramban öregszik.

2023-ban megy nyugdíjba? Erre számítson!

2023-ban látszólag töretlenül folytatódik az a trend, hogy a nyugdíjba vonulás évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is, ám mielőtt örömünneplésre hívná össze a családot érdemes emlékezni, hogy az infláció ebben az évben bőven felemészti a plusznak vélt pénzt.

Új év, új szabályok – Ezek a változások Önt is érintik

„Ha 1823-ban járnánk, január 1-jén a vármegye főispánja kihirdetné a főtéren, hogy miben változik az alattvalók élete. Most 2023 van, és bár ismét a vármegyék, főispánok országa lettünk, a legfontosabb változásokat már az interneten is elolvashatja” – írta a Telex találóan. Alább olvashatók a legfontosabb változások.