Illetékes elvtárs: a tanulók érdekei és az „erőforrások ésszerű felhasználása” miatt nem lesz élő Diákparlament

Online szervezi meg az Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Központja a 2022-es Budapesti Diákparlament rendezvényét – derült ki a résztvevő intézmények igazgatóinak küldött meghívóból. Azt nem közölték, miért nem ülhet össze a parlament élőben.

A magyarok és a szerencsejáték – Miért szeretjük ennyire?

Az első szerencsejátékkal kapcsolatos feljegyzések a világban nem határozhatóak meg biztosan, mert bár a középkorhoz kötik a megjelenését jóval a középkor előtti időkből származó sírokban is találtak szerencsejátékra utaló jeleket és játékokkal kapcsolatos tárgyakat. Épp ezért, azt mondhatjuk hogy valószínűleg időről időre újra feltűnt az emberek életében, és bár folyamatosan változott az idők alatt, így vagy úgy mindig is jelen volt az emberek életében.

Ha a jólbevált fotelből választana….. – elindult a regisztráció az online választáshoz!

Ha úgy érzi, hogy kiválasztaná az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül, hogy kit támogatna legszívesebben, vagy úgy ítéli, hogy tudja, kinek van a legnagyobb esélye az Orbán-kormány leváltására, akkor ezt megteheti otthonról, a kedvenc foteljéből is.

Citromsárga lett az országtérkép – 775 településen lesz lehetőség személyesen szavazni – Előválasztási kisokos

Az előválasztás lebonyolításáért felelős Országos Előválasztási Bizottság hónapokon át tartó előkészítés és egyeztetések után véglegesítette az előválasztási szavazóhelyeket és nyitvatartásukat. Az Országos Előválasztási Iroda mind a 106 választókerület sátorhelyszíneit nyilvánosan hozzáférhetővé tette az előválasztás hivatalos honlapján.

Megtudtuk, továbbadjuk: ennyivel drágulnak az online rendelt áruk!

A lényeg lecsupaszítva: 10 eurós termékérték alatt, online fizetés esetén mindössze 399 Ft, 10-22 euró között 499 Ft lesz a vám elé állítás díja. Amennyiben nem online, hanem utánvéttel, azaz kézbesítéskor fizet a címzett, úgy a díj magasabb lesz: 799 és 899 Ft.