Az OTP-nél bankol? Akkor erről muszáj tudnia!

Az utóbbi időszakban az OTP Bank tapasztalatai szerint egyre többször fordul elő, hogy magukat bankbiztonsági szakembernek kiadó bűnözők próbálják megszerezni az ügyfelek online vásárláshoz szükséges adatait, hamis oldalra irányítják őket vagy távoli elérést biztosító programot telepítettnek számítógépre, tabletre vagy mobiltelefonra.

Rendkívüli (vagy már nem is annyira…): Magyarország blokkolja az újabb uniós szankciós csomagot és a békekeret kifizetését

Szijjártó Péter közölte: négy ok miatt, de leginkább az OTP ukrajnai listázása miatt, addig nem szavazza meg Magyarország a készülő 11. uniós szankciós csomagot, illetve az Európai Békekeretből az újabb kifizetést, amíg az ukránok le nem veszik a magyar bankot a háború finanszírozóinak nemzetközi listájáról.

Ha Ön OTP-ügyfél, figyeljen: mindenkit érintő változás jön

Adatlopás gyanúja esetén az OTP internet- és mobilbank új funkciója egy kattintással letiltja a belépést. Így, ha fennáll a veszély, hogy a belépési adatok adathalászok kezébe kerülhettek, illetéktelenek nem tudnak hozzáférni a számlákhoz (például egyenleget nézni vagy utalni) az OTP InternetBankban és az OTP MobilBankban.

Az OTP karján kiskosarával bevásárolni indult – Célállomás: Üzbegisztán

Az OTP Bank megvásárolja az üzbég Ipoteka Bankot, az erről szóló szerződést hétfőn írta alá Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Wolf László vezérigazgató-helyettes, míg az Üzbég Köztársaság Pénzügyminisztériuma képviseletében Timur Ishmetov pénzügyminiszter, illetve az Üzbég Köztársaság nevében Jamshid Khodjaev miniszterelnök-helyettes, befektetési és külkereskedelmi miniszter Taskentben – tudatta a hírt az MTI.

Hihetőnek tűnik, de nem az! Ha ilyen hirdetést lát, rá ne kattintson!

Ez az időszak különösen kedvez az átverések kiötlőinek, ugyanis szinte mindenki a karácsony bűvöletében vásárolgat, keresgél az interneten, hirdetéseket böngész és a nagy igyekezetben lankad az ébersége. Nap, mint nap derülnek ki a turpisságok, de azelőtt sokakat megkárosítanak az erre szakosodottak. Íme a szombati „lebukás”.