Sorting by

×

A magyar ellenzék győzelmi esélyei, avagy már Strasbourg is felébredt!

Amikor Orbán nyert még a normális választójogi törvény alapján 2010-ben, akkor szinte mindjárt jelentősen módosították a jogszabályt. Emlékezetem szerint szocialista, ellenzéki politikusok azonnal a Strasbourgi Bírósághoz fordultak arra hivatkozva, hogy a módosítás a Fidesznek kedvez, ezért sérti az általános és egyenlő választójogot.

Tovább

Hová autózott Orbán Strasbourg helyett? Aki a sarki újságosra tippel, nyert! – Az igazi az lett volna, ha egy meleg pár által üzemeltetettet választ…

Szerdán kellett volna megjelennie Orbán Viktornak raporton Strasbourgban, ahol keresetlen szavaival kiállhatott volna kollégái előtt a pedofiltörvényként elhíresült legutóbbi akciójáért, de úgy döntött, inkább itthon marad és stábjával egy újságoshoz ellátogatva próbálja bátran bizonygatni: kerítésen belül a sajtószabadsággal minden rendben.

Tovább

Orbán Viktor, a nemzet hőse “bátran” nem megy el Strasbourgba a pedofilellenes törvényről rendezett EP-vitára

Nem megy el Strasbourgba az EP-vitára Orbán Viktor, amit a pedofilellenes törvényről rendeznek. Az ATV kérdésére Novák Katalin elmondta: már megfogalmazták a Konzervatívok (ECR) is a határozati javaslatukat. A miniszter szerint az EP-ben “egy statáriális döntést szeretnének elérni”, de nem lenne szerencsés, “ha vádként megfogalmazott vélelmek alapján lehetne uniós szankciókat életbe léptetni”, forrásokat elvonni.

Tovább

A Fidesz, és a bírói kurázsi

Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatala elnöke el akarja távolítani az Országos Bírói Tanácsból a neki nem tetsző, valóban függetlenként működő tagokat, ezért a a legutóbbi küldöttgyűlésen az általa oda bejuttatott küldöttek útján, értsd , az általa kinevezett vezetők útján vissza akarta hívatni a tényleg a bíróságok normális működésért küzdő, nem benyaló bírákat.

Tovább