“Siralomházba” az engedetlenkedő pedagógusokkal..!

Az éjszaka új “rendeletet” szült a NER-kormány, egyebek között a “háborús veszélyhelyzetre” hivatkozva: “siralomházba” zárják az engedetlenkedő pedagógusokat. Olyan brutális provokációról van szó, hogy az ember levegőért kapkod. Mindenesetre ez a “rendelet” tökéletes példa arra, mit nevez a NER-kormány “jogalkotásnak”.

Kukások után a postások? – És így tovább……?

Amikor reggel útnak indultam, a ház előtt belebotlottam egy kedves szemétszállítóba, aki lelkesen újságolta, hogy ideiglenesen kiegyeztek egyelőre 3 hónapra, de a tárgyalásokat tovább folytatják. Ahogy arról beszámoltunk, Budapesten megállapodás született az FKF és a szemétszállítók között. Na és mi? – kérdezik például a postások……

Taxis-hőzöngés: az áfatörvény módosítása nélkül nincsenek kisegítve!

A KATA átszabása “nyerteseinek” gondolt taxisokat nem hatotta meg a többi e formában adózók kinyírását eredményező törvénymódosítás híre. Érdekképviseletük 24 órán belül korrekciót kér a kormánytól. Azt szeretnék, hogy emeljék meg az áfahatárt is 12 millióról legalább 14-15 millióra.

Addig nincs baj, amíg nincs baj…, de most baj van! – “A rendőröknél már nem az a kérdés, hogy leszerelnek-e, hanem, hogy mikor!”

„Sajnos joggal számíthatunk leszerelési hullámra, az elmúlt időszakban sok kolléga jelezte távozási szándékát. Azt, hogy ténylegesen hány rendőr fog a váltás mellett dönteni, néhány hét múlva fogjuk látni, természetesen abban bízunk, hogy minél többen a pályán maradnak” – nyilatkozta az Indexnek Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) főtitkára annak apropóján, hogy június 1-gyel megszűnt hazánkban a járványügyi veszélyhelyzet, ami az egészségügyi dolgozók felmondási tilalmának, illetve a rendvédelmi dolgozók leszerelési tilalmának végét is jelentette egyben.

A miniszterelnök által állított ostobaságtól nem kell tartani! – üzente a tanárszakszervezet a “kampányszékről” uszító Orbánnak

Orbán Viktor szerdán Egerben a gyermekvédelminek nevezett népszavazás mellett kampányolt és a genderőrület megállítására szólított fel: “Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel. (…) Ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik”.

Papír van róla! A pedagógus szakszervezetek ellen döntött a Fővárosi Törvényszék

A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a pedagógus szakszervezetek kérelmét a még elégséges szolgáltatás tárgyában, elutasította továbbá a normakontroll eljárásra irányuló kérelmüket is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Bejelentették január 31-re a pedagógus figyelmeztető-sztrájkot – Belengettek egyet márciusra is!

Figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-ére a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – ezt a két szakszervezet jelentette be, miután közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével. Ha a januári akció sem vezet eredményre, márciusra újabb sztrájkot szerveznek.