“…hogy a sztrájk a nehezített terepasztalon is látható legyen…” – Közzétette a január 23-án kezdődő sztrájkhét részleteit és “kiskátéját” a PDSZ

Az elmúlt év kormányzati lépései azt mutatják, hogy a kormány csak a munkabeszüntetésekre figyel, csak ez éri el az ingerküszöbét. Emlékezzünk csak arra, hogy milyen vehemenciával próbálták ellehetetleníteni – egyébként sikertelenül – még a kétórás figyelmeztető sztrájkot is! – írta a PDSZ a január 23-án kezdődő munkahétre vonatkozó sztrájk-menetrendje bevezetőjében.

Read more

“Tanító?-Itt leszek? Óvónő?-Itt leszek! Szülő?-Itt leszek? -Tanár? -Itt leszek!” – A Grund-dal 2023 Magyarországán

Ritka pillanat, amikor azt hallani a dobogón álló tanártól: “Legyetek engedetlenek!” Tanteremben talán nem is fordul elő. Itt, a Kölcsey Gimnázium előtt, most igen. 180 km után megérkezik a Tudásmenet. Tömeg várja őket, diákok, szülők, tanító-kollégák.

Read more

Pintér belügyér demokráciásat játszik: Ő kérdez, a diákok szülei válaszolhatnak – Mit lehet ezen nem érteni, miniszter úr?

Minden köznevelési intézményben tanuló gyermek szülei, gondviselői kitöltheti azt a kérdőívet, amelynek kérdései “az oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák” – közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

Read more

Élőlánccal indul a nap! – Hol, mikor-kisokos! A cikk folyamatosan frissül

Reggel nyolckor indult a következő országos pedagógussztrájk, délutánra a diákok szerveztek tüntetést a fővárosba. Egész nap percről percre követjük az eseményeket. A fővárosban a pesti oldalon nagyrészt a Kiskörút gyűrűjében, a budai oldalon pedig a felső rakparton állnak élőláncba a diákok, szülők és tanárok.

Read more

 „Amíg feltételes módban van, addig komolytalan” – Üzentek Orbán egykori iskolájából

Ahogy arról beszámoltunk, e hét pénteken a demonstrációk jegyében telik országszerte. A 444.hu újságírója ellátogatott a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium általános iskolai épületéhez, -Orbán Viktor egykori iskolájához- ahol hasonlóan számos magyarországi oktatási intézményhez, pedagógusok és szülők élőlánccal tiltakoznak a tanárok és a diákok helyzete miatt.

Read more

Volt Madáchosok! Most rajtunk (is) a sor!

Madáchosnak lenni évtizedek óta nem csak annyit jelent, hogy hová jártunk gimnáziumba, nem egy épületet jelöl, hanem egy közösséget, összetartozást, egyfajta életérzést jelent. Most itt a lehetőség, hogy segítsünk az almamáternek, hogy a mai ott tanulóknak és tanítóknak is ugyanezt jelenthesse!

Read more

Pin It on Pinterest