Mi az? Orbán kedden két kézzel szórta, Varga szerdán stikában visszaszedegette… – Dübörgünk!

Erre szokás azt mondani: ügyes. Kedden nagy csinnadrattával sajtótájékoztató, mindenkinek jut csillagszóró meg szaloncukor, másnap éjjel stikában, sunyiban bevallják, hogy üres a kassza, a szaloncukorból már rég kiették a tölteléket Lölőék, a fára csak az ügyesen visszahajtogatott, üres sztaniol marad – jellemezte Péterfy Gergely közösségi oldalán Orbán Viktor és a Pénzügyminisztérium szerda esti bejelentését.

Tovább

Hungarikum! – Ilyen a “nagyon tudományos trágyakezelő üzem” 633 millióból “kerítésen belül”!

A hétfői nap híre: 100 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a kormány a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán. A támogatásból a cégek fejleszthetik technológiájukat és termelékenységüket, javíthatják és növelhetik versenyképességüket. Remek! Ide kívánkozik azonban Hadházy Ákos legújabb bejegyzése, ami kissé árnyalhatja a felhőtlen örömöt. Hungarikum – mi így szeretjük?

Tovább

Ürül a feneketlen kormányzseb? Leállítanak jó néhány beruházást…

Brutális, minden idők alighanem legnagyobb havi hiányát hozta össze a kormány a költségvetésben, novemberben több mint 1000 milliárd forint volt a mínusz. Aztán az is kiderült a napokban, hogy idén már biztosan nem kapja meg a magyar állam az EU-tól a helyreállítási program 326 milliárd forintos előlegét, folyik a pénz a kormányzsebből.

Tovább

Varga Mihálynak sikerült! Egy bejegyzésével magára rántotta a népharagot!

Varga Mihálynak, aki nem mellesleg Magyarország pénzügyminisztere, úgy tűnik rinocéroszbőr van az arcán, lepereg róla a tényekkel alátámasztott kritika, kérdésekre nem, vagy arrogáns kioktatással terelve válaszol elfeledve, hogy a köz szolgája, aki az ország pénzügyéért felelős. Miután kiderült, hogy 10 közmilliárdot biztosított több olyan egészségügyi gyár létesítésére, amiből eddig nem valósult meg, -vagy, ha igen, az nem publikus- nagy mellénnyel számolt be az Egészségipari Támogatási Program 86.000 milliót felzabáló sikerességéről.

Tovább

Hitelmoratórium prolongálva! – Október végéig marad, utána, aki jogosult, igényelheti 2022 nyaráig!

A nyugdíjasok, gyereket nevelők vagy várók, közmunkások, illetve azok, akiknek csökkent a jövedelme maradhatnak csak a hitelmoratóriumban novembertől, ők is csak akkor, ha ezt igénylik a bankjuktól – közölte Varga pénzügyminiszter.

Tovább

Tanévnyitogató országszerte – szóözön

Túl vagyunk az ünnepélyes, fehér inges, pátoszos “tanévnyitogatón”. Arról még mindig nem sikerült leszokni egyetlen iskolában sem, hogy ne fontos ember: igazgató, kerületi képviselő, polgármester, sőt országgyűlési képviselő vagy egyenesen egy miniszter mondjon száraz, unalmas beszédet, amiből egy szót sem értenek a diákok.

Tovább

A biztos bizonytalanság

A közeli magyar jövőben tehát szinte csak az biztos, hogy teljes a bizonytalanság. Matolcsy figyelmeztet: “…a teljes helyreállításhoz, tehát az egyensúlyi felzárkózáshoz már 2022-ben vissza kell térni a 3 százalék körüli hiányhoz …mert minél többet költ az állam és minél jobban eladósodik, annál előbb ütközik pénzügyi korlátokba az új-raindult növekedés.“

Tovább

Varga Mihály pénzügyminiszter növekvő inflációt és rendkívüli nyugdíjemelést is emleget – Mit nem tesz egy választási év!

A magyar gazdaság teljesítménye akkor is 6 százalék felett nőhet az idén, ha az európai uniótól egyetlen fillér sem érkezik az év végéig. Ehhez a szükséges kormányzati lépéseket előkészítették – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Origo-nak adott interjújában, amelyet a portfolio.hu szemlézett.

Tovább

Varga Mihály idén május elsején akkorát hazudott, mint ide Lacháza! – Az alapjövedelem, mint munkaellenes magatartás?

A munka egyike azon fogalmaknak, amelyeket a legtöbb képmutatás, sőt hazugság övez, ám alighanem a legnagyobb társadalomszervező erő. A rabszolgatartó társadalmakban az ember és a munka egyetlen tulajdoni entitásba szorult. Azonban már akkor elkülönültek a szabadok, akik később, egészen napjainkig, a gazdagok kasztját alkotják.

Tovább