A kormány “Maradj itthon, fiatal!” programja – ha már a “Gyere haza” nem vált be…..

Mit kell azzal bajlódni, hogy hazacsábítsa a magyar kormány azt a sokszázezer fiatalt, akik úgy gondolták, hohy “kerítésen kívül” keresik a tanulás, az életkezdés, vagy éppen kicsit “benőttebb fejlággyal” a családjuk boldogulását? Sokkal egyszerűbb módszert ötöltek ki: nem hajtják végre az unió Erasmus-programjának feltételeit, mindezt elhallgatják az emiatt hátrányt szenvedő srácok elől, akiknek így lehetőségük sincs kipróbálni a külföldi diákéletet. Kivéve persze a saját sarjakat….

Read more

Fordulat: megállapodott az Orbán-kormány Amerikával

A pénzügyminiszter a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a kormány aláírta az adóügyi megállapodást az Amerikai Egyesült Államokkal. Mint írta, a FATCA-megállapodásnak köszönhetően hatékonyabb lesz a magyar és az amerikai adóhatóságok közötti adatcsere, tovább csökkenhet az adóelkerülés mértéke.

Read more

Mennyi lesz a januári nyugdíjemelés? – A PM válasza: még törpölünk rajta…..

Szerintem, ha a pénztáraknál tapasztaltak alapján bárkit megkérdeznének az infláció alakulásáról, nagyjából mindenki betudná lőni 50-60, sőt esetenként 100% köré. A pénzügyminisztérium (PM) nem jár vásárolni, ők időt kérnek, hogy kiszámolják, hogy januárban az 5,2 százalékhoz képest mennyivel legyen magasabb a nyugdíjemelés.

Read more

Varga pénzügyér “nekem hisznek, vagy a zsebüknek” – üzenete a nyugdíjasoknak

Varga Mihályra esett a választás, hogy hétfőn este sejtelmes bejegyzésben tudathassa -nyugtatgathassa- az ország “szépkorúival”, hogy annak ellenére, hogy a nyugdíjfizetés után két héttel már sokuknál üres a házipénztár és egy-egy bevásárláskor nem hisznek a szemüknek, hogy az a kis semmiség mekkora hányadát viszi el a havi keretüknek, amit a kosarukba tettek, a kormány -jelentsen ez bárkit-mit is- nem feledkezik meg róluk.

Read more

Pin It on Pinterest