Vásárhelyi Mária: “A közvéleménykutatás nemcsak a közvélemény megismerésére, hanem manipulálására is kiválóan alkalmas.”

Vásárhelyi Mária, a közismert kormánykritikus szociológus ismét fontos posztot tett közé facebook oldalán, gondolatain nagyon nehéz lenne “fogás találni”. Nem

Tovább

Vásárhelyi Mária: komolyan arról kezdünk el beszélgetni, hogy a Bayer-Bencsik-Huth-Stefka stb. típusú szellemi verőlegények közül ki hányszor bukott meg oroszból, matekból vagy tesiből???

Mintha valóban lenne jelentősége annak, hogy Nagy Blanka mennyit hiányzott az iskolából vagy hányast kapott töriből. Ha hagyjuk, hogy ebbe a mederbe terelődjön a “vita”, akkor ismét besétálunk a csapdájukba. Hiszen ha történetesen valóban bukásra áll bármiből, vagy sok az igazolatlan hiányzása, annak mi köze van ahhoz, hogy rosszul van ettől a rendszertől, amiben élünk.

Tovább

Tombol az elmebaj! Tortanév pártállás szerint…?

Vásárhelyi Mária indulatos posztban tört ki az újabb “elmebaj” ellen. A dolog nem egészen úgy van, ahogy a szociológus értelmezte, de mindenesetre sokat elmond Magyarország jelenlegi mentális állapotáról, hogy sokan azonnal elhisszük,, már megint itt a téboly. Az ok az lehet, hogy a tortától függetlenül tényleg így van?

Tovább

Hogy kerül Vásárhelyi Mária és Dés László a Mindszenty szoboravató beszédbe?

Az Orbán-rezsim csinovnyikjai mára tökéletesen levetették magukról a józan ész minden nyűgét, béklyóját. Gátlástalanul mondják, ami eszükbe jut, úgy viselkednek, mint akik a haláltáncukat járják. Lehet, hogy tényleg? Legutóbb Soltész Miklós államtitkár agya hagyta el magát, kínos, de éppen akkor, amikor egy fontos szobort avatott. 

Tovább