Újlipót, Újlipót Te Csodás! – Sebaj! Nem az a lány vagyok, aki feladja!

Tízegynéhány éve bérlem a kis műhelyem Újlipót egyik utcájában. Imádtam, még ma is imádom a környéket, de akad néhány dolog, ami beárnyékolja önfeledt munkavégzésem. Anno a kezdetekkor a járdán szürkén és szomorúan állt két böszme beton virágtartó. Tartalma szemét, cigi csikk és persze a “csodás” és elmaradhatatlan kutyagumi.

Read more

Tudta? Így alakul a temetők nyitvatartása szerdáig

Mindenszentek ünnepe és halottak napjára való tekintettel október 27. és november 2. között reggel hét és este nyolc óra között tartanak nyitva a temetők, november 3-ától ismét a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben, azaz reggel fél nyolctól délután öt óráig látogathatók a sírkertek

Read more

1/70-ed cserepes virág a tanárfejadag pedagógusnapra a tankerülettől a XVIII. kerületi Vörösmarty suliban

A XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium teljes tantestülete -70 fő!- munkájuk „elismerése” okán a Külső-Pesti Tankerületi Központtól 1, azaz egy cserép orchideát kaptak, amit humorukat megőrizve „vándor virág” névre kereszteltek a megajándékozottak  és így naponta más-más tanár mondhatja magáénak.

Read more

Nini! Valamelyik csókos virágkereskedést nyitott? – Újabb Fidelitas-növény haverkodás?

Úgy tűnik, a Fidelitas -a Fidesz-skacok keltetője- a heti fiaskójuk után, amikor fűkaszával estek neki egy budapesti méhlegelőnek, mondván az csak gaz, rájöhetett, hogy „ki a virágot szereti, rossz ember” ugye nem nagyon lehet. Azért ne higgyük, hogy ez automatikusan igaz mindenkire, aki látott már növényt!

Read more

Pin It on Pinterest