Erik Skoglund nagy csatája

Nagyon rossz érzés kellemetlen hírről beszámolni, ugyanakkor kötelességünk is: mi tűrés-tagadás, a svéd ökölvívás fiatal csillaga, a huszonhat éves Erik Skoglund sajnos élet és halál között lebeg, a következő három-négy nap kritikus a számára. Csak drukkolhatunk neki ebben a nagy, nagyon nagy mérkőzésben…A fiatal sportoló egy edzés után lett rosszul Nykopingban, állapota súlyos, de orvosai stabilnak mondják. Sajnos minden jel arra mutat, hogy agyvérzést kapott, így sebészeti beavatkozásra is szükség volt: most mesterséges kómában tartják. Pedig nagyon ígéretes tehetségről van szó: a jelenleg nagyközépsúlyban versenyző Skoglund eddigi 27 mérkőzéséből 26-ot megnyert, utoljára szeptember 16-án állt ki a ringbe a brit Callum Smith ellen, aki le tudta győzni.

A baleset hírére megmozdult az ökölvívás világa, a sporttársak legjava a Twitteren fejezte ki együttérzését és aggodalmát. És nem is akármilyen sporttársakról van szó.

Britannia szuper-középsúlyú bajnoka, George Groves azt írta: „Mélyen elszomorít és aggodalomba ejt a hír Erik Skoglund betegségéről és mesterséges kómában tartásáról. Ő egy kiváló ember, gondolataim vele, családjával és csapatával vannak.”

A szintén szuper-középsúlyú Callum Smith, korábbi ellenfele azt mondta: „Gondolataim és imáim Erik Skoglunddal és családjával vannak. Mielőbbi gyors felgyógyulást kívánok!”

Liam Smith úgy fogalmazott: „Szomorú olvasni a híreket Erik Skoglund betegségéről. Vele és családjával vagyok, reméljük, túljut ezen az állapoton. Ő a sport valódi gentlemanje.”

Az emberek többsége nincs tisztában a kockázattal, amit a szorítóba vállalunk

Enzo Maccarinelli pontosabb volt: „Elszorul a torkom a hírek hallatán. Remélem, Erik Skoglund minél előbb teljesen felépül. Azt hiszem az emberek többsége nincs tisztában azzal a kockázattal, amit vállalunk, mikor szorítóba lépünk.”

Hát, lehet, hogy kemény az öklük ezeknek a srácoknak, de hogy van szívük, nem is akármekkora, az biztos.

Mi csak gyógyulást kívánhatunk Eriknek. Drukkolunk: nyerje meg ezt a mérkőzést is.

A Bíró már számol, de még felkelhet.

Sok menet van még hátra, Erik, számítunk rád!

Szele Tamás

Sport MindigVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük