Nagyon rossz érzés kellemetlen hírről beszámolni, ugyanakkor kötelességünk is: mi tűrés-tagadás, a svéd ökölvívás fiatal csillaga, a huszonhat éves Erik Skoglund sajnos élet és halál között lebeg, a következő három-négy nap kritikus a számára. Csak drukkolhatunk neki ebben a nagy, nagyon nagy mérkőzésben…- Hirdetés -

A fiatal sportoló egy edzés után lett rosszul Nykopingban, állapota súlyos, de orvosai stabilnak mondják. Sajnos minden jel arra mutat, hogy agyvérzést kapott, így sebészeti beavatkozásra is szükség volt: most mesterséges kómában tartják. Pedig nagyon ígéretes tehetségről van szó: a jelenleg nagyközépsúlyban versenyző Skoglund eddigi 27 mérkőzéséből 26-ot megnyert, utoljára szeptember 16-án állt ki a ringbe a brit Callum Smith ellen, aki le tudta győzni.

A baleset hírére megmozdult az ökölvívás világa, a sporttársak legjava a Twitteren fejezte ki együttérzését és aggodalmát. És nem is akármilyen sporttársakról van szó.

Britannia szuper-középsúlyú bajnoka, George Groves azt írta: „Mélyen elszomorít és aggodalomba ejt a hír Erik Skoglund betegségéről és mesterséges kómában tartásáról. Ő egy kiváló ember, gondolataim vele, családjával és csapatával vannak.”

A szintén szuper-középsúlyú Callum Smith, korábbi ellenfele azt mondta: „Gondolataim és imáim Erik Skoglunddal és családjával vannak. Mielőbbi gyors felgyógyulást kívánok!”

Liam Smith úgy fogalmazott: „Szomorú olvasni a híreket Erik Skoglund betegségéről. Vele és családjával vagyok, reméljük, túljut ezen az állapoton. Ő a sport valódi gentlemanje.”

Az emberek többsége nincs tisztában a kockázattal, amit a szorítóba vállalunk

Enzo Maccarinelli pontosabb volt: „Elszorul a torkom a hírek hallatán. Remélem, Erik Skoglund minél előbb teljesen felépül. Azt hiszem az emberek többsége nincs tisztában azzal a kockázattal, amit vállalunk, mikor szorítóba lépünk.”

Hát, lehet, hogy kemény az öklük ezeknek a srácoknak, de hogy van szívük, nem is akármekkora, az biztos.

Mi csak gyógyulást kívánhatunk Eriknek. Drukkolunk: nyerje meg ezt a mérkőzést is.

A Bíró már számol, de még felkelhet.

Sok menet van még hátra, Erik, számítunk rád!

Szele Tamás

Sport MindigHOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét