Parancsban utasítja alábbvalóját a feljebbvaló, hogy naponta hányszor kell intézkednie!

Sokszor hallani hasonló folyosói pletykát, de papíron leírva ritkán látni, hogy parancsban utasítja alábbvalóját a feljebbvaló, hogy ha nem intézkedik eleget, nem kap “teljesítményjuttatást”. Brávó, ez hungarikum a javából!

Aki nem lép egyszerre...

Az Átlátszó szúrta ki, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjait e-mailben értesítették, hogy a jövőben kötelezően kell teljesíteniük bizonyos intézkedésszámokat. A helyi parancsnok szerint a rendőrök kevés esetben hajtottak végre például tettenéréses elfogást, ezért mostantól hetente két ilyen intézkedést kell felmutatniuk, különben kimaradnak a jövő évi teljesítményjuttatásból.

Káosz lesz, ha elveszik a rendőrök pénzét

 

Intézkedési kényszer

“Egy kicsit megint muszáj elkanyarodnunk a humortól, de nem nézhetjük tétlenül, amikor rendőrségi felsővezetők a médiában folyamatosan azt szajkózzák, hogy nincs intézkedési kényszer. Eközben a belső levelezésben ennek homlokegyenest ellentmondó utasítások repkednek!”

-írják a közösségi oldalon.

Csóró rendőr kezében a számológéppel….

A júliusi keltezésű e-mail szerint a bűncselekmény-gyanús előállítások számát is kevesellte a parancsnok, ezért ebből hetente minimum egyet kell majd felmutatni. A vezető a közterületi intézkedések számával sem volt elégedett: a jövőben az ilyen típusú intézkedések 50 százalékánál a rendőröknek rögzített figyelmeztetést kell alkalmazniuk, 35 százalékánál helyszíni bírságot kell kiszabniuk, míg a fennmaradt 15 százalék esetében feljelentést kell tenniük.

Felcsúton is lecsaptak a rendőrök a Kétfarkúakra

 

A helyi parancsnok az idióta, nem a “központ”

Az ügyben illetékes Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a portál megkeresésére azt közölte, hogy ugyan kiemelt céljuk a bűnelkövetők tettenérése és elfogása, ők ilyen utasítást nem adtak ki, csupán bizonyos elvárásokat fogalmaztak meg, amiket a helyi parancsnok valószínűleg félreértelmezett. Hozzátették, hogy amint az ügy a rendőrfőkapitány tudomására jutott, azonnal visszavonatta az utasítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük