Győzelemmel rajtolt a Ferencváros, idegenbeli döntetlennel kezdett az OSC

Az FTC-Telekom Waterpolo győzelemmel rajtolt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: Varga Zsolt együttese a szerdai játéknapon 10-7-re nyert a spanyol Sabadell vendégeként.

Nem a legkönnyebb ellenfél jutott a legutóbbi kiírásban harmadik Ferencvárosnak a nyitányon, a Sabadell amellett ugyanis, hogy az Eurokupában címvédő, hazája bajnokságában nemrég legyőzte a kirakatcsapatnak számító Barcelonetát, amelyre öt éve nem volt példa.

Ennek megfelelően rendkívül kiélezett összecsapást játszott egymással a két gárda, a találkozó csak az utolsó negyedben dőlt el, amelyet a magyar bajnok és kupagyőztes 2-0-val hozott le.

A Genesys OSC 10-10-es döntetlent játszott a CN Marseille otthonában

A magyar bajnoki ezüstérmes – amely selejtezőből indulva harcolta ki szereplését a főtáblán – hullámzó, izgalmas befejezést hozó mérkőzést játszott francia riválisával. Varga Dániel együttese a második negyedben már három góllal is vezetett, a házigazdák azonban fordítottak és a záró nyolc percet kétgólos előnyben kezdték meg. 

Az újbudaiak ugyanakkor 44 másodperccel a vége előtt újra a saját javukra alakították az állást, a Marseille azonban nyolc másodperccel a vége előtt egy emberelőnyös góllal pontot mentett.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

B csoport:

Sabadell (spanyol) – FTC-Telekom Waterpolo 7-10 (2-3, 2-3, 3-2, 0-2)
Gól:
 Sanahuja, Teclas, Valera, Bertran, Cabanas, Banicevic, Averka, ill. Merkulov 2, Fekete 2, Nagy Á., Argyropoulos, Német, Varga D., Jansik Sz., Damonte.

CN Marseille (francia)-Genesys OSC 10-10 (2-3, 4-2, 1-0, 3-5)
Gól:
 Crousillat 5, Bouet 3, Prlainovic, Vernoux, ill. Salamon 3, Tóth M. 3, Angyal, Csacsovszky E., Vigvári Vince, Burián

Ebben a csoportban mindössze három helyért küzdenek a csapatok, ugyanis az előző idényben ezüstérmes Novi Beograd részvétele házigazdaként idén is biztosított a nyolcas döntőben.

A Ferencváros a második fordulóban, november 30-án az olasz Brescia otthonába látogat.

Forrás: MTI / MVLSZ

Férfi vízilabda ob I: a Ferencváros, OSC, Vasas trió versengése várható