Hogyan ellenőrizd a vaj minőségét?
Törj le belőle egy kis darabot, dörzsölj be vele egy papírt, majd gyújtsd meg. A tiszta vajnak finom illata lesz, míg a margarin kellemetlen, faggyús szagot áraszt.

Hogyan távolítsd el a szálkát vagy üvegszilánkot a bőrből?

Tölts meg egy kis üvegpalackot forró vízzel, majd a szálkás részhez nyomd oda szorosan az üveg száját. A lehűlő víz hatására az üveg oda fog tapadni a bőrhöz és hamarosan könnyedén ki tudod szedni a szálkát vagy a szilánkot.
Hogyan kezeld a ficamot?

Polcold fel a kificamodott lábadat és csavard be hideg vizes ruhával. Mindig tartsd nedvesen. Olívaolajjal még hatékonyabbá teheted a kezelést.
Hogyan válassz külön két egymásba szorult poharat?

A felül lévő poharat töltsd meg hideg vízzel, az alsót pedig állítsd bele meleg vízbe. Egyszerre külön fognak válni!
Hogyan gyújtsd meg a gyufát szélben?

Készíts néhány bemetszést a gyufa szárán. Mikor meggyújtod a gyufa fejét, a szárán lévő bemetszések is lángra fognak kapni.
Forrás