Higgy a szemednek! 100 éves praktikák, amiken nem fog az idő
Megosztás
1910-ben a Gallaher Ltd. Dohánygyár 100 kártyát adott ki életvezetési tippekkel “Hogyan csináld?” címmel. Ki gondolta volna, hogy több mint 100 év elteltével ezek a praktikák még mindig hasznosak lesznek?
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás
Hogyan ellenőrizd a vaj minőségét?
Törj le belőle egy kis darabot, dörzsölj be vele egy papírt, majd gyújtsd meg. A tiszta vajnak finom illata lesz, míg a margarin kellemetlen, faggyús szagot áraszt.
Hogyan távolítsd el a szálkát vagy üvegszilánkot a bőrből?
Tölts meg egy kis üvegpalackot forró vízzel, majd a szálkás részhez nyomd oda szorosan az üveg száját. A lehűlő víz hatására az üveg oda fog tapadni a bőrhöz és hamarosan könnyedén ki tudod szedni a szálkát vagy a szilánkot.
Hogyan kezeld a ficamot?
Polcold fel a kificamodott lábadat és csavard be hideg vizes ruhával. Mindig tartsd nedvesen. Olívaolajjal még hatékonyabbá teheted a kezelést.
Hogyan válassz külön két egymásba szorult poharat?
A felül lévő poharat töltsd meg hideg vízzel, az alsót pedig állítsd bele meleg vízbe. Egyszerre külön fognak válni!
Hogyan gyújtsd meg a gyufát szélben?
Készíts néhány bemetszést a gyufa szárán. Mikor meggyújtod a gyufa fejét, a szárán lévő bemetszések is lángra fognak kapni.