Micsoda ballibsi hírhamisítás, hogy drága a lángos: 500-at kóstál a sajtos-tejfölös – újragondolva…..!
Megosztás
Aki egy békebeli sajtos-tejfölös lángosra vágyik a tomboló kánikula ellenére, azért vigyen magával pár ezrest/kopf, mert a címben említett variáció esetében nagy hangsúlyt kell fektetni az „újragondolt” kifejezésre.
Aki egy békebeli sajtos-tejfölös lángosra vágyik a tomboló kánikula ellenére, azért vigyen magával pár ezrest/kopf, mert a címben említett variáció esetében nagy hangsúlyt kell fektetni az „újragondolt” kifejezésre.
Meglepetés!
Balatonmáriafürdőn egy igazi sós-zsíros magyar gasztronómiai újdonsággal jelentkeztek:
Mivel a feltaláló Pálfi Attila az iskoláit Nagykanizsán végezte, a Kanizsa TV is beszámolt a fejlesztésről.
A riportból kiderül, hogy Pálfi – aki már már 14 éves korában a közeli Florida Fagyizóban mosogatott – tavaly a feleségével nyitotta meg a fagylaltozót Balatonmáriafürdőn. Együtt találták ki a lángosos fagyit, amivel elnyerték a Balaton Fagylaltja-különdíjat, amit balatoni tematikájú fagylaltoknak szokott járni.
A 2023-as nyár új szavai: fagyi- és lángosinfláció
A titok….
A Gyufa Büfé szállítja az alapanyagot a fagyihoz, gyakorlatilag
belekeverik a lángost a fagylaltba.
A We Love Balaton azt írja,
„a lángos vékonyra sütött közepét aprítógépben összekeverik sóval, az így készült alaplevet pedig kifagyasztják”, „erre kerül rétegekben a tejföl, a lángosmorzsa és a reszelt trappista sajt”.
Fokhagymát viszont nem raknak bele! Még valami: pontosan nem tudjuk, hogy az említett fagyizóban mikor mennyiért adják gombócát az ínyencségnek, így a 2023-as átlagárból indultunk ki.
Juszt László: Habony 5 milliárdot, Garancsi 10 milliárdot tett zsebre kaszinó-osztalékból. Biztos, hogy a lángosokkal kell “élőben” elszámolni?