Connect with us

Bulvár

Micsoda ballibsi hírhamisítás, hogy drága a lángos: 500-at kóstál a sajtos-tejfölös – újragondolva…..!

Megosztás

Aki egy békebeli sajtos-tejfölös lángosra vágyik a tomboló kánikula ellenére, azért vigyen magával pár ezrest/kopf, mert a címben említett variáció esetében nagy hangsúlyt kell fektetni az „újragondolt” kifejezésre.

Megosztás

Aki egy békebeli sajtos-tejfölös lángosra vágyik a tomboló kánikula ellenére, azért vigyen magával pár ezrest/kopf, mert a címben említett variáció esetében nagy hangsúlyt kell fektetni az „újragondolt” kifejezésre.

Meglepetés!

Balatonmáriafürdőn egy igazi sós-zsíros magyar gasztronómiai újdonsággal jelentkeztek:

a Vitorlás Fagyizó sajtos-tejfölös lángos ízű fagylaltot árul.

Mivel a feltaláló Pálfi Attila az iskoláit Nagykanizsán végezte, a Kanizsa TV is beszámolt a fejlesztésről.

A riportból kiderül, hogy Pálfi – aki már már 14 éves korában a közeli Florida Fagyizóban mosogatott – tavaly a feleségével nyitotta meg a fagylaltozót Balatonmáriafürdőn. Együtt találták ki a lángosos fagyit, amivel elnyerték a Balaton Fagylaltja-különdíjat, amit balatoni tematikájú fagylaltoknak szokott járni.

A titok….

A Gyufa Büfé szállítja az alapanyagot a fagyihoz, gyakorlatilag

belekeverik a lángost a fagylaltba.

A We Love Balaton azt írja,

„a lángos vékonyra sütött közepét aprítógépben összekeverik sóval, az így készült alaplevet pedig kifagyasztják”, „erre kerül rétegekben a tejföl, a lángosmorzsa és a reszelt trappista sajt”.

Fokhagymát viszont nem raknak bele! Még valami: pontosan nem tudjuk, hogy az említett fagyizóban mikor mennyiért adják gombócát az ínyencségnek, így a 2023-as átlagárból indultunk ki.

Szerző