Hosszú Katinka és Baji Balázs Az Év sportolója

A férfiaknál Baji Balázst, a nőknél Hosszú Katinkát választották a 2017-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson.

A 60. alkalommal kiírt szavazás díjait csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport-Az Év sportolója gálán adták át.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka tavaly a budapesti vb-n két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon pedig mind a hat számot megnyerte, amelyben indult.

Hosszú hatodszor bizonyult a legjobbnak, ezzel megközelített a csúcstartó, hétszeres győztes Egerszegi Krisztinát.

Hosszú Katinka a kilencszeres Grand Slam-torna győztes teniszezőtől, Szeles Mónikától vehette át az elismerést.

“Nagy megtiszteltetés Szeles Mónika kezét megrázni” – emelte ki Hosszú, aki Szöllősi Györgytől, az MSÚSZ elnökétől az Európai Sportújságírók Szövetségének a kontinens legjobb női sportolónőjének járó díját is átvehette. – “A világbajnokság itthon életem legszebb pillanata, a pályafutásom csúcsa volt, soha nem fogom elfelejteni.”

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes, Universiade aranyérmes atléta, az év férfi sportolója az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Baji Balázs tavaly a londoni világbajnokságon bronzérmes volt 110 méteres gátfutásban, ezzel az első magyar atléta lett, aki szabadtéren, futószámban dobogóra állhatott a vb-n, illetve győzni tudott az Universiadén.

Baji gratulált a többi győztesnek, valamint a férfi kategória másik két dobogósának, a vívó Szatmári Andrásnak és rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándornak is. “Mindnyájan óriási sportemberek, ez egy óriási elismerés számomra” – emelte ki.

Shane Tusup bocsánatot kért Katinkától és a szurkolóktól is

Az edzők és szövetségi kapitányok összevont kategóriájában Hosszú Katinka edzője, Shane Tusup győzött, aki magyarul elmondott beszédében elnézést kért azoktól, akik kiálltak mellette, mert – mint mondta – sokakat megbántott a viselkedésével. Leszögezte: elfáradt, kimerült és sokat hibázott.
“A sok munka közben nem vettem észre, hogy példaképpé kellene válnom, hogy ami korábban belefért, ma már nem fér bele” – fogalmazott.

Budapest, 2018. január 11.
Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője az év edzője díjjal – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feleségének, Hosszú Katinkának megköszönte, hogy akkor is bízott benne, amikor senki más.
“A világbajnokság nagyobb csoda volt, mint az olimpia, de eljutni is nehezebb volt addig” – hangsúlyozta.

“Köszönöm azoknak, akik szerint negyedszer is megérdemlem ezt a díjat, gondolom, inkább szakmai érvek szóltak mellettem, mint a szimpátia. Idén azon fogok dolgozni, hogy ez megváltozzon. Köszönöm, Magyarország!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük