Jognyilatkozat

Az oldalon és aloldalain található tartalom a Városi Kurír (varosikurir.hu) szellemi tulajdona. A bejegyzett domain név használata csak a tulajdonos előzetes írásos engedélyével lehetséges.

A tulajdonos és a szerkesztőség pozitív módon viszonyul más médiummal az együttműködéshez, illetve a megjelent anyagok cseréjéhez, szemlészeséhez, felhasználásához, de csak az alábbi feltételek betartása esetén:

A tulajdonos az oldalakon lévő megjelenések másolásától, többszörözésétől nem zárkózik el, ám azt írásos engedélyéhez köti, ebben határozza meg feltételeit, melyek közül a legfontosabb, hogy engedélyezett átvétel esetén is kötelező forrásként a cikk eredetének linkjét közzétenni.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményekkel jár, melynek során az Online Híradó, mint a károkozást elszenvedő fél, követelheti a jogsértés megszüntetésén túl az okozott kár megtérítését is.

Moderálási alapelv
A cikkekhez való hozzászólási jog regisztráció után válik elérhetővé.

A kommenteket a moderátor minden külön indoklás nélkül is eltávolíthatja, amennyiben azok:

  • szélsőséges véleményt
  • kisebbségek, népcsoportok elleni uszítást,
  • trágár kifejezéseket, sértő szavakat, másokban megbotránkozást, félelmet keltő kifejezések szándékos használatát
  • terrorr, vagy bármilyen más bűncselekményre buzdítást,
  • pornográf tartalmat, szexuális szolgáltatás reklámját,
  • más internet-helyek linkjét tartalmaznak.

Amennyiben valaki nem ért egyet azzal, hogy kimoderáltuk a hozzászólását, kérhet újabb vizsgálatot és a komment helyreállítását.

A régi szlogen jegyében, „a hír szent, a vélemény szabad” a pontos és hiteles információk közlését tartjuk elsődleges feladatunknak, ám a hatalmas hírzaj következtében a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.