Kik növelik a magyarországi antiszemitizmust?

A Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder szót emelt a Nyílt Társadalom Alapítvány elüldözése ellen – és megkapta a magáét, egyenesen Orbán Viktortól. Lássuk, antiszemita – e a magyar miniszterelnök és pártja?

Egy levélről

Tiszteletet követelt már megint az az ember, akinek oly nagyon hiányzik a tisztelet… Persze, tiszteletet nem lehet követelni – ezért aztán hazudozik rendesen, a megszokott módon.

Imígyen:

Csodálkozunk. (…) Az alapítvány elköltözésének Budapesten köztudott és nyilvánvaló oka, hogy Magyarország olyan szabályokat vezetett be, amelyek a transzparenciát kiterjesztik a külföldről finanszírozott szervezetekre is…

Tisztelettel felhívom az elnök úr figyelmét, hogy az alapítványt és annak alapítóját személyes felelősség terheli az európai antiszemitizmus növekedéséért is. Olyan személyeket is bejuttatott a migránsok között Európába, akiknek politikai és vallási nézetei érzékelhető mértékben megnövelték a zsidó közösségek veszélyeztetettségét. Ezzel szemben Magyarország és annak kormánya az európai zsidó közösségeket is védi, amikor megakadályozza a migránsok ellenőrizetlen bejutását az Európai Unió területére.

Nos, ami a „transzparencia kiterjesztését” illeti, az nettó hazugság. Persze, olyan nagyon nem tűnik föl, mert szívósan ismételgetik, hogy a hülye is „megértse”, és együtt a többi piszkos hazugsággal.

De most érdekesebb a vád, amely szerint Soros növelte Európában az antiszemitizmust. 

Nem tudom pontosan megítélni, mennyire növekszik, növekszik-e egyáltalán Európában az antiszemitizmus – Magyarországon azonban kétségtelenül és lényegében folyamatosan növekszik. Mégpedig 1994-95 óta, és elsősorban a Fidesz és háttérembereinek kommunikációja következtében.

Kezdetben „csak” átvették a nemzetárulózást, amelyről tudjuk, hogy hazánkban kódolt zsidózást jelent a legtöbb „értő” ember számára. Aztán jöttek a különböző lejárató kampányok, amelyekben a Fidesz együttműködött a MIÉP-pel, később a Jobbikkal.

Se a MIÉP, se a Jobbik nem tudott szalonképessé tenni semmit

Jegyezzük meg: sem a MIÉP, sem a Jobbik nem tudott olyan tekintélyre vergődni, hogy ebben az országban bármit is szalonképessé tehettek volna: szövegeik csak viszonylag szűk körben hatottak. Az antiszemitizmus  tirádáinak megszokottá és elfogadottá(!) tétele – némi MDF-es előzmény után – lényegében mindenestül a Fidesz műve.

Csak egyetlen fórumra hivatkozom: a „közrádió” Vasárnapi újság című politikai magazinjára.

Az indulásakor tekintélyes műsort hamar szélsőjobboldalivá formálták. Hatása – meggyőződésem! – fölmérhetetlen volt: éveken át nagyjából kétmillióan hallgatták. A magyar vidék politikai kérdésekben alighanem ma is elsősorban ebből a műsorból „tájékozódik” – bár most már szinte valamennyi vidéken érdeklődésre számot tartó műsor (és napilap) is hasonló „ismereteket” közvetít.

Az, ami ebben a műsorban történt (és történik? – nem tudom, csak gyanítom), maga volt a néphülyítés és -vadítás. Az egyetlen volt, amelyet az ORTT – hosszú huzavona után – mindenestül elítélt. Okkal tette, ám szankciókat nem szabott ki!

A fideszes képviselők és a miépesek ugyanazt szajkózták

Hétről hétre ment benne az uszítás – Bayer Zsolt, Bencsik András, Pajor atya, Kerényi atya, Kardos Katalin és a többi „műsorvezető”, Döbrentei Kornél, Makovecz Imre és társaik egymást múlták felül… A fideszes képviselők és a miépesek szövegei között szinte lehetetlen volt különbséget tenni.

Nem tudom, most milyen ez a műsor – nagyon meglepődnék, ha lényegi változáson ment volna át. Mindenesetre abban az országban, amelyben minden vasárnap a „közrádióból” ment a zsidózás, a cigányozás, gyakran a buzizás, természetesnek vehető, hogy az egyébként is elterjedt rasszista nézetek mind erősebbekké váltak, és képviselői mind bátrabban hangoztatták őket olyan helyeken is, amelyeken az korábban nem volt szokásban.

És persze a Vasárnapi újság nem volt egyedül: hosszú ideig bitorolta a Fidesz a „köztévé” bizonyos műsorait is. Soha nem értettem, miért is tűrte meg ezeket – Éjjeli menedék, hasonlók – a szoclib kormányzat is anélkül, hogy érdemben föllépett volna ellenük.

Egy dolog bizonyos: a „legtekintélyesebb” antiszemitákat idővel a Fidesz magához csalogatta, kitüntette, pátyolgatta… És teszi ezt mindmáig.

És: A sorosozás – bizony! – zsidózás

Ezért aztán valami egészen különleges romlottság, hihetetlen gátlástalanság, netán elborult elme kell ahhoz, hogy valaki a Fideszből vádoljon bárkit is zsidóellenes nézetek terjesztésével, ilyen indulatok szításával. Különösen fölháborító, ha ezt az a miniszterelnök teszi, akinek engedélye, jóváhagyása nélkül a maga táborában semmi sem történik, és akinek korábbi meg közelmúltbeli megnyilatkozásai időnként nem nélkülözték az antiszemita felhangot, a cigányellenes retorikát. Hogy csak emlékeztessek: valamikor 2010 vagy 2011 karácsonya táján mesélt arról, hogy az ő kormánya azokat a családokat támogatja, amelyek a gyermekekért, és nem azokat, amelyek a gyermekekből élnek; de beszélt ő korábban élettérről is; vádolta ellenfeleit azzal, hogy rutinszerűen antiszemitáznak (példákat elfelejtett közölni) stb.; újabban pedig vizeinkben úszkáló nagy testű ragadozóról delirált…
De emlékezetes az a kedves eset is, amikor a János vitéz nagy ismerőjével, a juliskázó – és gyakorló antiszemita – Pörzse Sándorral édelgett a „Házban” – közösnek tételezett ellenfeleik párbajképesség-problémáiról.

2000-ben – felejthetetlen a pillanat! – miniszterelnökként megnevezte médiakedvenceit: a “Magyar Nemzet”-et, a Vasárnapi újságot és a náci-nyilas kiadványokat reklámozó Magyar Demokratát.

A Fidesz hecckampányról hecckampányra él

A Fidesz benne volt minden kertészezésben, konrádozásban, hellerezésben, schiffezésben, fischerezésben, alföldizésben stb.; neki „köszönhető”, hogy Schiff András nem jön haza; általában elmondható, hogy nemigen volt olyan hecckampányuk – márpedig a Fidesz hecckampányról hecckampányra él! –, amelynek célpontja ne zsidóként ismert vagy annak minősített ember lett volna; a Fidesz „háttéremberei” lezsidózták Esterházy Pétert is.

Egy seggel tartósan nem lehet két lovat megülni: ne akarják az antiszemitizmus elleni harc meg nem értett, megsértett hőseit játszani…

Kapcsolódó

Lauder úr és bandája maradjon csendben, különben a következő plakátkampányra az ő képük is felkerül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest