Lyukaszászló-adományozó akcióval indít Toroczkai mozgalma

Lyukaszászló-adományozó akcióval szeretné elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését Pongrátz András, néhai Pongrátz Gergely szintén szabadságharcos testvére és Novák Előd korábbi jobbikos politikus.

Mi Hazánk mozgalom, de kié is?

A lyukas zászló:

“1949 és 1956 között a következő, Rákosi-címerként emlegetett kép volt a hivatalos magyar zászló közepén. A heraldika szabályai szerint ez egyébként nem is címer, hiszen nem egy pajzs keretezi. Persze elsősorban nem ez volt vele a baj, hanem hogy hiányoztak belőle Magyarország hagyományos nemzeti szimbólumai. Helyette a szovjet zászlók képi világából táplálkozott, a korábbi történelemmel való szakítást és a szocialista világrendhez való kizárólagos tartozást szimbolizálva. ” (24.hu)

Közösségi oldalán Toroczkai László azt írta, miután a Jobbik vezetése egy koncepciós eljárással betiltotta a Mi Magunk platformot, Dúró Dórát és őt kizárták, utuk egyértelművé vált.

Korábbi ígéretéhez híven, ha június 23-án az Ásotthalmon megjelenő bajtársi közösségtől felhatalmazást kap, önálló politikai mozgalmat indít. Új néven.  A 23-án zászlót bontó új mozgalom már az egész nemzetet és az egész országot akarja képviselni, ezért a név

június 23-tól Mi Hazánk Mozgalom lesz. A jelképünk ugyanaz marad, ahogy mi sem változunk.

https://www.facebook.com/laszlotoroczkai/posts/977979359050024

Ez lehet a Mi Hazánk mozgalom első nagy akciója

– hangoztatták sajtótájékoztatójukon, amelyet vasárnap Budapesten, Pongrátz Gergely zuglói mellszobránál tartottak.

Novák Előd követeléseik között említette az állambiztonsági múltra, így az ügynöklistára 2060-ig kimondott titkosítás feloldását, a kommunista vezetők elszámoltatását és kitiltásukat a közéletből, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását.

Közlése szerint a jövő szombati ásotthalmi rendezvényen adják át az első lyukas zászlókat a mozgalomhoz csatlakozását már bejelentő mintegy fél tucat polgármesternek. Elsőként a helyi településvezető, Toroczkai László veheti át, de a lehetőség nyitott minden önkormányzat és civil szervezet számára is.
Pongrátz András célként fogalmazta meg, hogy

“olyan jobboldali közösség jöjjön létre, amelyik tudja ellensúlyozni a Fideszben megmaradt baloldalt”,

és a nemzet ügyének továbbvitelére tudja kényszeríteni a kormánypártot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük