Már 25 fertőzött Magyarországon- a házi karanténról

Újabb hat embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel huszonötre nőtt a Magyarországon diagnosztizált fertőzöttek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szombaton feltett közleményben.

Fertőzöttek

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez.
Magyarországon így jelenleg nyilvántartott 25 új koronavírus-fertőzött közül kilenc iráni, egy brit, 15 magyar állampolgár.
A kormányzati honlap szerint eddig egy beteg gyógyult meg, 79-en vannak karanténban, 858 mintát vizsgáltak meg.

Házi karantén

Több mint 460, az osztrák és szlovén határon Magyarországra belépni kívánó magyar állampolgárt rendeltek hatósági házi karanténba az ideiglenes határellenőrzés csütörtöki visszaállítása óta – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán.

karanten

A szóvivő ismertette, hogy a házi karanténban lévők nem hagyhatják el tartózkodási helyüket, nem fogadhatnak vendégeket, táblát kell kirakniuk az ajtóra, senkivel sem érintkezhetnek, ellátásukat pedig – ha nincs családi, baráti segítség – az önkormányzatnak kell megoldania.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük