Menczer Tamás keresztbefeküdt a szivárványos gyorsvonatnak

Az a diplomáciában íratlan szabály, hogy a felek elsősorban azonos beosztású, felelősségű kollégával kommunikálnak. Miniszter a miniszterrel, államtitkár az államtitkárral. Beosztott a főnöke helyett nem osztja ki egy másik ország feljebbvalóját.

Nem így a magyar külügyminisztériumban, ahol ortodox és/vagy illiberális eljárásrendet követnek

A mindig izgága külügyi államtitkár, amúgy facebook-huszár nem törődve az állampárt által amúgy követett nagyhét elcsendesedésével, kőkeményen kioktatta Csehország külügyminiszterét.

Jan Lipavsky a Twitteren azt írta: „sajnálom, hogy Csehország nem csatlakozik a magyar LMBTQI-ellenes törvény elleni európai perhez. De nekünk, a Kalózpártban nem áll szándékunkban feladni ezt a témát. A gyerekeket nem fenyegeti, ha ilyen karaktereket látnak a tévében vagy a könyvekben. A gyűlölet mesterséges szítása vagy az információk elhallgatása fenyegeti őket.”

Menczer Tamás államtitkár bejegyzése szerint „a valóság ezzel szemben az, hogy de, a gyerekekre veszélyesek az ilyen karakterek. A gyerekek kiszolgáltatottak, nem tudják magukat megvédeni. Nekünk kell megvédenünk őket”.

Hozzátette, hogy a gyerekeket meg kell védeni az LMBTQ-propagandától. A gyerekeket meg kell védeni a pedofiloktól. 

Kőkemény mondat és egyben hatalmas csúsztatás, hiszen Menczer Tamás ezzel egyenlőségjelet tett a szexuális orientációjukat felvállaló meleg, leszbikus, aszexuális, non-binary és transzexuális személyek, valamint a bűncselekményt elkövető pedofilok közé.

„Szörnyű példákat láttunk, gondoskodnunk kell arról, hogy ezek ne ismétlődhessenek meg” – emelte ki, hangsúlyozva, hogy a gyerekeket meg kell védeni azoktól az alkalmatlan politikusoktól, akik nem ismerik fel a veszélyt.

„Hogy a cseh óvodákban és iskolákban mi történik, az a csehek dolga, semmi közöm hozzá. Ahhoz sincs közöm, hogy Jan Lipavsky hogyan neveli a gyerekét – ha van neki. De azt jó, ha tudja a cseh külügyminiszter, hogy Magyarországon kizárólag a magyar emberek döntése számít, és a magyarok egyértelműen úgy döntöttek, hogy a gyerekeket meg kell védeni. Mi, magyarok mindenre képesek vagyunk a gyerekeinkért, minél többen jönnek velünk szemben a szivárványos gyorsvonaton, mi annál erősebbek leszünk. És a gyerekeinket meg fogjuk védeni”

– fogalmazott Menczer Tamás.

Menczer: a kormány nem ül fel a szlovák külügyminiszter provokációinak