Minek kell megfelelnünk, hogy ételt oszthassunk? —  levél Debrecenből az operatív törzsnek

A Láthatatlan Magyarország emberi, polgári jogokat védő facebook csoport nyílt levelet írt az Operatív Törzsnek. A levelet fontossága okán adjuk közre. 

Tisztelt Operatív Törzs!

“Az ország heroikus küzdelmet folytat a koronavírus járvány ellen, a mi életünkben talán még sohasem leselkedett ekkora veszély a magyar emberekre. A világjárvány emberi, gazdasági hatásai ma még felmérhetetlenek. Egyben biztosak vagyunk, -vagy inkább hisszük-, a járvány után talán jobb emberek leszünk mindannyian.”

-indul a levél, amelyben a későbbiekben az áll:

“Mi azt tapasztaljuk, hogy drasztikus mértékben megnőtt az élet peremére szorult magyar emberek száma, családok, gyermekek nélkülöznek. Rengeteg kisnyugdíjas kényszerül arra, hogy hó végén válasszon: gyógyszereit váltsa ki, vagy kenyeret vegyen. Az un. nyugdíjas kosárba tartozó élelmiszerek és gyümölcsök ára jelentősen megnőtt, mind kevesebb áru kerülhet a kosaraikba. És akkor még nem írtunk azokról a honfitársainkról, akik fedél nélkül, az utcán, vagy éjszakai menedékhelyen tengetik az életüket. Ők sincsenek kevesen. Tudják Önök is, hogy sok magyar ember nélkülözik, egyik napról, a másikra él.”

Ezt követően felteszik, a legfontosabb kérdést

“A debreceni Morzsaparti Egyesület a veszélyhelyzet ideje alatt is, az ország más civil szervezeteihez hasonlóan tette, amit a körülmények engedtek. Hetente háromszor – minden biztonsági előírást betartva – juttatunk el élelmiszert a “védenceinknek”. Együttműködünk az önkormányzat családsegítő szolgálatával is.

Ennek tisztázása után:

“Az elmúlt héten a kormány oldotta a vidéki szabályokat, többek között az éttermek teraszait már ki lehet nyitni. Mi, más szervezetekkel együttműködve hétvégenként, szabadtéren szeretnénk ételt osztani azoknak, akik számára a szombat, vasárnap, vagy a többnapos ünnepek is csak azt jelentik, nincs mit az asztalukra tenni. Csak itt Debrecenben több száz családról lehet szó.

Tisztelettel kérjük az Operatív Törzs hivatalos állásfoglalását arról, tarthatunk-e Debrecenben, a Petőfi téren nyilvános ételosztást, és ha igen milyen előírások betartásával. Higgyék el, ez az országban sok ezer családot, felnőttet, gyermeket érinthet. Sok szervezet van hazánkban, akik most tehetetlenek, s fáj a szívük, mikor nélkülöző, éhes emberek keresik meg őket.

Segíteni szeretnénk, de tudjuk, ismerjük a felelősségünket is. Nincs szomorúbb látvány az éhező, síró kisgyerekeknél, ezt bizony magunk is sokszor átéltük az általunk támogatott családoknál.

Tenni szeretnénk, a szabályok betartásával.”

A levél a továbbiakban néhány udvarias formulával zárul.

A facebook-csoporttal együtt várjuk az operatív törzs válaszát, amit természetesen azonnal közlünk.

koronavírus

 

One thought on “Minek kell megfelelnünk, hogy ételt oszthassunk? —  levél Debrecenből az operatív törzsnek

  • 2020.05.12 at 19:59
    Permalink

    Jó tett helyében jó sokáig várj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest