BulvárKiemelt hírek

Mit akar Gábor Zsazsa özvegye Orbán Viktortól?

gabor-zsazsa

Frédéric von Anhalt herceg azért jött Budapestre, hogy megszervezze néhai felesége temetését. A 2016 decemberében, 99 évesen Los Angelesben elhunyt Gábor Zsazsa utolsó kívánsága az volt, hogy Magyarországon helyezzék végső nyugalomra.

Állami temetést szeretne

A Blikk azt írja, az a döntés már meg is született, hogy Gábor Zsazsa a Fiumei úti sírkertben legyen eltemetve, amihez a lap szerint

Orbán Viktor segítségét is kéri a herceg, ugyanis szeretné, ha volt felesége állami temetést kapna. A herceg úgy tervezi, ennek érdekében kérvényt ír a Miniszterelnökségnek.

Vajna özvegye nyomán….

A Blikk felidézi, hogy

a hatályos temetkezési törvény nem határozza meg, kik részesülhetnek állami temetésben.

Ezt a Miniszterelnökség rendeli el, állami tulajdonban lévő temetőben és gondoskodik arról, hogy az eseményen a kormány képviselje magát. Ezek után nemcsak a szerződéses temetkezési vállalkozás költségeit térítik meg, de a rendezvény biztosításáról is gondoskodnak, amely akár zárt körű is lehet. A tavaly januárban elhunyt Andy Vajna özvegye is ezt kérelmezte.

„Harmincöt együtt töltött év után veszítettem el a feleségemet, és most tudatosult bennem, hogy itt kell majd őt hagynom”

– mondta a lapnak Frédéric von Anhalt.

nyílt levél

About Author

Szólj hozzá!