MSZP: ne legyenek megszorítások a szociális szférában!

A szociális szféra “összeomlását” előidéző megemelt benzin- és rezsiárak, valamint a kata új szabályozása ellen tiltakozott keddi közleményében az MSZP.

“A magát kereszténynek hirdető rezsim intézkedései nyomán ugyanis összeomlanak a szociális ellátást nyújtó intézmények”

Hiszen nem tudják kifizetni a hétszeresére emelt gázárat, a dupla áramdíjat és a piaci árú üzemanyagokat – áll a közleményben.

Az MSZP felszólította a “hatalom embereit”, hogy továbbra is tegyék elérhetővé a 480 forintos üzemanyagot a szociális szolgáltatásban dolgozó minden olyan szervezet számára, amelynek alapvető munkaeszköze a gépjármű. 

A párt azt követeli, hogy a szociális szolgáltatást végző katás vállalkozók maradhassanak ebben az adózási formában, akkor is, ha intézménnyel szerződtek és intézménynek állítanak ki számlát.

A szakellátásban működő, tartós vagy átmeneti elhelyezést biztosító, illetve rehabilitációs intézmények, fogyasztásuktól függetlenül, ezután is rezsicsökkentett áron kapják a földgázt, villanyáramot! – sürgette az ellenzéki párt.

“Könyörtelen a Fidesz-kormány, ha elveszi az ellátást az önmagukról gondoskodni képtelen emberektől.”

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez augusztus 8-ára hat ellenzéki frakció. Szerintük megélhetési válság alakult ki az országban, és az azt enyhítő javaslataikról tárgyalnának.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(MTI)

Kínyó Norbert

hegesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.