Videót tett közzé az Európai Bizottság magyar nyelvű Facebook-oldalán. Az Európai Bizottság egyetért: a polgároknak valóban joguk van tudni, hogy mit tesz az EU – írja Facebook oldalán az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

“A magyar kormányzati kampány elferdíti az igazságot,

és egy „titkos terv” sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés. A Bizottság ezért szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, és pontról pontra tisztázni, mi a tény, és mi a fikció.

A Bizottság teljes válasza itt elérhető PDF formátumban, itt pedig Tények az uniós migrációs politikárólcímű tájékoztatónk. (…) Az Európai Unió soha nem Brüsszelről szólt, és most sem Brüsszelről szól. Az európai projekt tervezői és irányítói az uniós tagállamok, melyek mindegyike – köztük Magyarország is – önállóan és demokratikusan döntött úgy, hogy erre az útra kiván lépni. A közösen meghozott döntésekért az uniós tagállamokat terheli a felelősség, és őket illeti az érdem is. Ez minden egyes tagállamra vonatkozik, Magyarországra is. (forrás)

A poszthoz egy videót is mellékeltek,

amelyben cáfolják a kormány legújabb, az Európai Néppártban, Fidesz pártcsaládjában is felháborodást keltő plakátkampány főbb állításait.

Már a portugál néppártiaknak is elegük van a Fideszből

Azt írják, nem igaz, hogy

  • be akarják vezetni a betelepítési kvótát
  • migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást
  • csökkenteni akarják a bevándorlást ellenző országok támogatását.

1 hozzászólás

  1. Amennyire nagy erőbedobással próbálja az EPP cáfolni a kormány hazugságkampányát, láthatólag ők is látják, hogy nem szabad lebecsülni Kim Dzsong Viktor médiájának agymosási potenciálját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét