Össznépi elsőáldozás a Puskás Stadionban

Az elsőáldozás meghitt családi ünnep, amin azok vesznek részt, akik közeli hozzátartozóik, barátaik az elsőáldozónak és családjának. A Puskás Stadionban tervezett tömeges szertartás olyan, mint azok törekvése, akik egyszerre mondják ki a boldogító igent azért, hogy bekerüljenek a Guinnes-rekordok nyilvántartásába.

Hungarikum!

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitóeseménye egy kétórás szentmise lesz, ahová tömegével várják az elsőáldozókat. 2020. szeptember 13-án lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitónapja, és ekkor délután 16 órakor egy nagy, tömeges elsőáldozással veszi kezdetét az esemény, írja az esemény honlapja.

A gyerekeknek (és/vagy elsőáldozó felnőtteknek), akik részt akarnak venni az eseményen, 2020. május 20-ig kell jelentkezniük a plébánián. A ceremónia várhatóan két órát fog tartani, és nemcsak Magyarországról, határon túlról is érkezhetnek elsőáldozók – a résztvevőknek 15 órára el kell foglalniuk a helyüket a stadionban.

Erőpróba?

A résztvevő gyerekeknek cirka 3 órát tart majd a rendezvény, hiszen egy órával a kezdés előtt a helyükön kell lenniük és a ceremóniát 2 órásra saccolják. Az utazásban a vidékieket a szervezők segítik buszokkal, vonatokkal ingyenesen.

A szervezők nem ajánlják az autós megközelítést – tudható, hogy alig lesznek parkolók az új stadion körül. Már azt is tudni, hogy csak esőkabátot lehet bevinni a stadionba. Lesz ivóvíz, mobilvécé. A szervezők biztosítják a résztvevőknek a fehér ruhát, a méreteket előre meg kell mondani. Minden elsőáldozót lefotóznak majd az eseményen, a misét közvetíti a köztévé.

A kormány 2017 végén döntött úgy, 21 milliárdot forintot ad az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyének a kongresszus szervezésére, beruházásokra.

(forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó

Ókovács “Keresztény évaddal” próbálja levakarni hátáról a kultúrkampf célkeresztjét?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük