Ronaldinho néha hat órán keresztül teqballozik

A világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportága a teqball, ennek újabb jele, hogy már az amerikai CNN is a magyar találmánnyal foglalkozik.

„A magyar fejlesztésű sport villámcsapásszerűen hódította meg Brazíliát, alapítói, az ismert magyar üzletember, Gattyán György, Borsányi Gábor és Huszár Viktor rengeteget tesznek a sportág népszerűsítéséért”– írja a világ egyik vezető hírportálja.

A cikk beszámol arról is, hogy számos világhírű labdarúgó vált már a sportág szerelmesévé, a legismertebb közülük kétség kívül a Barcelona és a brazil válogatott Aranylabdás sztárja, Ronaldinho, de említhetnénk a spanyol Carles Puyolt, a francia Robert Pirést vagy éppen a szintén Aranylabdás portugál Luis Figót is.

Amikor otthon vagyok, minden nap teqballozom”– mondta a CNN-nek a legendás brazil cselkirály. – Egyszer kipróbáltam, és azóta rendszeresen játszom a barátaimmal. Ma Brazíliában már mindenki ismeri és imádja ezt a játékot.”

Ronaldinho hozzátette, ők Brazíliában gyerekkorukban az utcákon játszottak és imádták a strandon a lábteniszt. Mostanában mindennap teqballozik, saját elmondása szerint annyira addiktív ez a sportág, hogy sokszor több órán keresztül is játszik a barátaival.

De nemcsak a világhírű focisták otthonában, hanem a csapatok öltőzőjében is állandó „kellék” a magyar fejlesztésű Teqball-asztal: többek között az Ajax, az Arsenal, a Chelsea, a PSG és a Real Madrid játékosai is gyakran melegítenek egy kis teqballozással az edzések előtt.

A CNN beszámol arról is, hogy a sportág töretlen lendülettel és jó eséllyel halad afelé, hogy olimpiai sportággá váljon, és ebben egyre többen támogatják magyar alapítókat.

Az argentin játékosok közül Juan Foyth (balra) és Milton Casco (jobbra) is szívesen áll Teqball asztalhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük