Cristiano Ronaldo lelépne Madridból

A Real Madrid ebben az évben szinte mindent megnyert, amit csak csapat megnyerhet. Megnyerte a bajnokságot, megnyerte a BL-t, megnyerte a Szuper Kupát, megnyerte a Klubcsapatok Világbajnokságát. Az ember azt gondolná, hogy egy játékosnak mindennél többet érhet egy ilyen sikeres klubhoz tartozni. Cristiano Ronaldo ezt másként látja.

Azt is tudjuk, hogy a Real Madrid sikereinek egyik forrása nem más, mint C. Ronaldo, aki a világ egyik legjobb játékosa. Az ember úgy gondolná, hogy egy klub vezetése, egy klub tulajdonosa úgy védi, óvja, kezeli őt, mint a hímes tojást, hiszen a csapat legnagyobb értékének számít, akit bármi áron meg kell tartania a klubnak a sikeresség érdekében.

Ezért amikor jöttek az első hírek arról, hogy hatalmas a feszültség C. Ronaldo és a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez között, akkor ezt az elején még csak pletykának tartottuk. Amikor azt kezdték suttogni, hogy Ronaldonak annyira elege van a Real Madrid vezetéséből, hogy minden áron el akar menni a klubtól, ezt is nehéz volt elhinni. Ahogy azt is, hogy Pérez semmit nem tesz annak érdekében, hogy kibékítse magával a világsztárt.

Ám ahogy haladt előre az idő, már a két érintett szereplő sem igen rejtette véka alá, hogy finoman fogalmazva is, nem esznek egymás tenyeréből. A legfrissebb hírek szerint már nincsenek is beszélő viszonyban, C. Ronaldo írásban kérte meg az elnököt arra, hogy az átigazolási árát 1 milliárd euróról változtassák meg azonnal 100 ezer euróra. Ez a kérés egyértelműen azt a célt szolgálná, hogy olyan ára legyen C. Ronaldonak, amit már nagyon szívesen megfizetne több nagy klub is.

A hírek arról szólnak, hogy C. Ronaldo elhagyná Spanyolországot. A legtöbben azt mondják, hogy a Manchester United csapatához távozna a legszívesebben, de hallani olyan híreket is, hogy már a Bayern München csapatával folytat titokban tárgyalásokat.

Vajon elengedi a klub a legfontosabb játékosát? Nem lehet tudni. Belső források azt állítják, hogy kénytelenek lesznek, mert C. Ronaldo úgy fogalmazott, hogy harcolni is kész azért, hogy elmehessen. Az nem kérdés, hogy a Manchester United, de a Bayern München is hatalmasat nyerhetne azzal, ha C. Ronaldo náluk folytatná a pályafutását. Viszont nem nagyon látható jelenleg, hogy kivel tudná pótolni kiváló képességű labdarúgóját a Real Madrid. C. Ronaldo távozása egyértelműen komoly visszaesést hozna a Real Madrid számára, és amikor igen jelentős a bajokságban is a hátrányuk a Barcelona ellen, tragédia lenne számukra sztárjuk elvesztése.

Azt mondják bennfentesek, szinte semmi esélyt nem látni arra már, hogy C. Ronaldot maradásra lehetne bírni. Talán csak akkor következhetne ez be, ha a jelenleginél is kedvezőbb fizetési ajánlatot kapna – amit kérdés, mennyire bírna el a Real költségvetése -, de ez is csak akkor lehetne eredményes, ha a vezetésben komoly változások következnének be. A Real viszont nem az a csapat, amelyik vezetőt váltana játékos zsarolás okán. Hogy mi lesz tehát ennek a vitának a vége, azt nagyon nehéz megtippelni.

Rózsa Misi

Sport Mindig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük