Soros György „bátorság-díját” köszönettel átvette, de a velejáró pénzt továbbadta annak, akit szerinte illet! – Érti ezt valaki a kormányoldalon?

Idén Soros György kapta a The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány Don Ridenhourról elnevezett bátorság-díját. A vietnami háború veteránja, Ridenhour tárta fel a My Lai-i mészárlás részleteit. A világszerte a demokratikus folyamatokat támogató milliárdos elfogadó beszédében kiemelte, hogy az elismerést olyan időszakban ítélték neki, amikor a nyílt társadalom eszméje világszerte támadás alatt áll.

A díjat mindazok nevében vette át,

akikkel az évek folyamán együtt dolgoztak, és akik közül a hatalmon lévők most sokakat démonizálnak, „a nép ellenségének” nyilvánítanak és el akarnak hallgattatni.

Vannak emberek, akik elég bátrak ahhoz, hogy kiálljanak és felemeljék szavukat az elszámoltathatóságért, az igazságért, az emberi méltóságért

– mondta a Washingtonban rendezett díjátadón Soros György. Kitért rá, hogy szülőhazájában Orbán Viktor kormánya egyfajta szupergonoszt faragott belőle, aki a magyar nemzet feltételezett keresztény identitására tör.

De én nem élek Budapesten, nem úgy, mint néhányan a támogatottjaink közül, például Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság elnöke, akinek minden nap együtt kell élnie a szervezett ellenségességgel, csak mert a menekültek és a migránsok jogait védi

– nevezett meg egy támadásoknak kitett magyar civil aktivistát. Soros rajta kívül még két embert emelt ki: jó barátját, Osman Kavalát,

akit Törökországban másfél éve magánzárkában tartanak fogva és a Brazíliában meggyilkolt Marielle Francót. A Front Line Defenders Group nevű civil szervezet jelentése szerint tavaly 321 civil aktivistát öltek meg.

A díjjal járó 10 ezer dollárt

Soros György az angol nyelvű Hungarian Spectrum blognak ajánlotta fel, amely szerinte fontos feladatot tölt be azzal, hogy az egész világ számára elérhetővé teszi azt, amit Orbán Viktor odahaza mond.

Megérdemli, hogy jobban ismerjék és támogassák…..

A Yale Egyetemet tizenkét éve írja Balogh S. Éva, 56-os menekült, a Yale Egyetem nyugalmazott történelemprofesszora. Sokáig maga fedezte a bloggal kapcsolatos költségeket, de az utóbbi időben olykor adományokat kér olvasóitól. Naponta megjelenő cikkeit sok külföldi tekinti a magyar valóságot hitelesen bemutató írásoknak.

Forrás

Jól van, na, kedves hülyéim! Hazudtunk a Soros-tervről, a migránsokról, mindenről…. nem tetszik, gyere ki a ház mögé. Lejátsszuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük