Bulvár
Elsőre nagyon durvának tűnik – Sütőben sült kocsonya
Így még egészen biztosan nem készítettél kocsonyát. Próbáld ki hiszen hamarosan itt a szezon>
Elkészítés
A húsokat hideg vízben feltesszük a gázon főni, majd ha felforrt, leöntjük róla a vizet, lemossuk
A húsokat, tiszta edényben, hideg vízbe tesszük a többi hozzávalóval.
100 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és nyolc órán keresztül, lefedve sütjük. (Én este 9-kor teszem be, akkor szoktam lefeküdni, és 4-5 óra körül ébredek, addigra elkészül.) 8 óra szükséges a 100 fokon.
Leszűrjük, tálaljuk, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Jó étvágyat!
Alaprecept: Fekete Gitta.
Friss!
- Ha karácsony, akkor tojáslikőrMegosztás Jó, jó lehet, hogy kicsit megkéstünk a recepttel, de becsületünkre legyen mondva, hogy ez a klasszikus tojáslikőr, jól jöhet a két ünnep közötti vendégváráson, szilveszterkot, sőt kár a szürke hétköznapokba is vihet 2025-ben némi színt. Történelmi utazás a tojáslikőr körül A tojáslikőr gyökerei a középkori Angliáig vezethetők vissza, ahol az italt „posset” néven ismerték.… További információ: Ha karácsony, akkor tojáslikőr
- Libafeszt – Mi szem-szájnak ingere KiskunfélegyházánMegosztás Hamarosan indul a Libafeszt! Libából készült ételek versenyével, jubileumi néptánctalálkozóval, Ludas Matyi sakk- és futóversennyel, baromfitermékek vásárával és libamakett-festésével is készülnek a huszonötödik libafesztiválra szeptember közepén Kiskunfélegyházán. Ez is lesz, meg ez is, meg ez is! Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva elmondta: a jubileumi libafesztivál szeptember 13-án A… További információ: Libafeszt – Mi szem-szájnak ingere Kiskunfélegyházán
- Búcsú a napraforgótól? – Mennyi lesz az annyi?Megosztás A klímakatasztrófa, lánynevén klíma változás, egyre több és több növényt töröl ki a honi termesztők listájáról. Legutóbb a napraforgó esetleges „kimúlásáról” cikkezett egy szakmai fórum. Pedig híresen nagy túlélő Magyarországon a harmadik legfontosabb szántóföldi növény a napraforgó, amely az egyike a legjobban alkalmazkodó növénynek, így a klímaváltozás hatására szélsőségessé váló csapadékviszonyokhoz is. Az idei,… További információ: Búcsú a napraforgótól? – Mennyi lesz az annyi?
- Augusztus 20-án sem csak a várbeli és a dunai programok érdekesekMegosztás Augusztus 20-án a nap a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik, majd a hagyományos tisztavatás következik, és még ugyancsak a belvárosban a Vörösmarty téren a Csárdafesztivál, ami méltó versenytársa lehet a Várkert Bazár előtti Magyar Ízek utcájának. „Ez a belváros” 2024. augusztus 20-án a központi rendezvények keretében tartják a Szent István Napi díszünnepséget a Kossuth téren,… További információ: Augusztus 20-án sem csak a várbeli és a dunai programok érdekesek
- Égen-földön lecsó – Így főzi a nagyvilágMegosztás A nyár egyértelműen a lecsó évada. Normális országokban ilyentájt a paprika, paradicsom, hagyna és az egyéb hozzávalók dömpingáron kaphatók. Utazzunk együtt a lecsó körül. Alap lecsó Hozzávalók 40dkg paradicsom 80dkg paprika 2fej hagyma 5dkg füstölt szalonna (opcionális) 2ek olaj 1ek pirospaprika só. Így készül A lecsó elkészítéséhez a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.… További információ: Égen-földön lecsó – Így főzi a nagyvilág
Szerző
Use your ← → (arrow) keys to browse
Friss
- Trump a szeretet ünnepén: a halálraítéltek menjenek a pokolba
- 5 kiválasztott csillagjegy: igaziból nekik szól fantasztikusat a szilveszteri papírtrombita!
- Új hírek érkeztek a szlovéniai Alpokban halálba zuhant magyarról
- Menczer tűrte, amíg tűrhette… – 2 napig bírta a karácsonyi áhitatot a keresztény kormány kommunikációs igazgatója
- ‘Kedveskéim! Nekünk elfelejtettek szólni, hogy milyen jól élünk!’- 200 vendég a karácsonyi debreceni ételosztáson
- Megtalálták a második eltűnt magyar túrázót: „nem lehetett segíteni azon a túrázón, aki már csatát vesztett”
- Felborul 4-es – 6-os villamos közlekedési rendje
- Így végezte 35 éve a román diktátor és felesége
- Elkeserítő hír érkezett: van karácsony Fenyő nélkül, de majd márciusban…
- Kulka János: tudok mesélni a szememmel…