Személyautóval ütközött egy vonat Sásdnál, meghalt egy nő és egy gyermek

Személyautóval ütközött a Pécsről Dombóvárra tartó személyvonat Sásdnál csütörtök délután, a baleset miatt Sásd és Godisa vasútállomás között várhatóan késő estig nem járnak a vonatok – közölte a Mávinform a honlapján.

Az autót vezető nő és egy gyermek a helyszínen meghalt

Azt írták, a baleset Sásdon, a Temető utcai vasúti átjáróban történt. A fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. Hozzátették: az ütközés következtében a vonat egyik tengelyével kisiklott. A szerelvényen senki sem sérült meg.

A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan késő estig, éjszakáig – Sásd és Godisa között szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok járnak. Az átszállások miatt a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon egy-másfél órával hosszabb utazási időre kell számítani.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján azt írta, a balesetben az autót vezető nő, valamint egy gyermek a helyszínen életét vesztette, egy gyermek ellátása még tart.

20 órakor befejezték a Sásdnál történt baleset helyszínelését és a műszaki mentést, így megindulhatott a vonatforgalom Sásd és Godisa között. A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon éjszaka állhat helyre a menetrend.

(MTI)