Connect with us

Bulvár

Tartalmas őszi lélekmelegítő minestrone leves

Megosztás

Lássunk egy őszi minestrone levest ami nem kicsit különbözik a tavaszi, nyári változatától ugyanennek a levesnek.

minestrone,
Megosztás

Az ősz és még inkább a tél a tartalmas lélekmelengető levesek időszaka, lássunk ezek közül egyet az őszi minestrone levest ami nem kicsit különbözik a tavaszi, nyári változatától ugyanennek a levesnek.

Ez van benne

3ek olaj

1gerezd fokhagyma

3levél zsálya

1ág rozmaring

2db szárított babérlevél

1fej vöröshagyma

3szál sárgarépa

0.5db zellergumó (kiváltható két szál halványító, angol zellerrel), felkockázva

1doboz babkonzerv

1.25dl paradicsomszósz víz vagy zöldségalaplé

1marék leveles kel vagy mángold

9dkg hajdina vagy barnarizs

2tk só

Így készítsd

Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott rozmaringot és a babérlevelet, kb. 2 percig főzzük.

Ezután beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, a kockára vágott répát és a zellert, majd pár percig dinszteljük, amíg a hagyma átlátszó lesz. Hozzáadjuk a babot, és a paradicsomszószt, alaposan összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Lefedjük, és 15 percig főzzük.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Végül hozzáadjuk a mángoldot és a hajdinát is, hozzáöntünk még annyi folyadékot, hogy 5 cm-re ellepje, és félig lefedve addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

(Forrás)

Ez is egy finom leves!

Friss!

Szerző