Connect with us

Bulvár

Ubisali, csak egyszerűen

Megosztás

Itt a nyár az iagzi saláta szezon, mert ugyan nagyon finomak a télire eltett savanyúságok, de azért az igazi a friss sali. Ezt az ubisalit  fagyasztóba is lehet tenni. Ha túl soknak tűnik, le lehet felezni a mennyiséget, de nagyon finom, így garantáltan  hamar elfogy.

Ugye milyen egyszerű?

Hozzávalók:
7 csésze uborka héjastól legyalulva,
3 db paprika,
2 db hagyma,
2 evk. só,
1 csésze 10 %-os ecet,
1- 1,5 csésze cukor (ki milyen édesen szereti).
Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk, felaprítjuk. Összekeverni alaposan, hűtőbe tenni. Másnapra jó. Én reszeltem bele egy kis sárgarépát is. Egyszerű saláta uborkából készült. Víz nem kell bele, mert annyi levet enged, hogy el is lepi.

+1 Ubisali gondoljunk azért a télre is

Svéd uborkasaláta télre: Nagyon finom és ropogós marad az uborka. Aki szeretné tetszés szerint még ízesítheti fűszerekkel, de ez így is bámulatos.

Hozzávalók:
2,5 kg uborka,
0,5 kg hagyma,
3 dl víz (forralva,lehűtve),
3 dl cukor,
2 dl 10% ecet,
0,5 dl só,
1 cs mustármag,
0.5 ek nátriumbenzinát,
0.5 ek borkén.
Elkészítés:
A vizet felforraltam, majd hagytam kihűlni. Addig nekiálltam csíkozni a hagymát, karikázni az uborkákat. Mindent belekevertem a vízbe, majd a zöldséget is. Alaposan összekevertem egy hatalmas fazékba, aztán fedővel hűtőbe lettem egy teljes napra, néha megkevergettem, ez fontos! Másnap steril üvegekbe tettem, az üveg aljára kis lé, aztán belenyomkodjuk csipesszel a hagymás ubit, hogy levegőmentes legyen és még teszünk levet a tetejére ha kevés. Jól lezárjuk, hűvös helyen tároljuk, hogy fel ne forrjon. (Mezei Erika receptje)

(Forrás)

Csillagjegyek diétája

Szerző