Újabb embertelen döntést hozott a kormány – most kiket hagynak az útszélén?

Azoknak, akik az úgynevezett Kádár-kockákban laknak, Magyarország kormánya elengedi a kezét, ők ugyanis nem számíthatnak lakásaik felújításakor a legújabb energiatakarékossági program segítségére. 

Őket hagyják az útszélén

Pedig nincsenek kevesen. Ugrott 1,4 millió vidéki családi- és társasház felújításának támogatása, mert a kormány szerint azoknak többe kerülne a felújításuk, mint amennyit érnek – dézi a Mérce.hu. cikkét a Napi.hu Ez derült abból a válaszból, amelyet Tóth Bertalannak, az MSZP elnökének és országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdésére adott Aradszki András, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium energiaügyi államtitkára.

Miért is?

Aradszki szerint a stratégia legújabb verziójából azért került ki a 2010 óta ott szereplő, mintegy másfél millió családi ház energiakorszerűsítésére kidolgozott program támogatása, mert “vannak olyan vidéki lakóházak ma is, még ha Kádár-kockáknak is nevezzük, amelynek a felújítása többe kerülne, mint a lakóépületnek a teljes értéke. Nyilvánvalóan ezeket a felújításokat nem minden esetben célszerű végrehajtani, még akkor sem, ha energetikai szempontból esetleg kifizetődő lenne, de összességében talán nem célszerű.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük