Vásárhelyi Mária: a szellemi alvilágot használják fel a tudomány és a művészet megsemmisítésére

Bár én nagyjából bármit el tudok képzelni a regnáló hatalomról, és tisztában vagyok azzal, hogy semmi sem idegen tőlük, ami az elnyomást és megfélemlítést fokozza, azt mégsem értem, hogy miféle hasznuk származik abból, ha a szellemi alvilágot rászabadítják az elvileg hozzájuk közelálló értelmiségre.

Milyen politikai hasznot remélnek attól,

ha a #szakácsárpád nevű tudatlan, műveletlen tömbházmester ír ostoba, gyalázkodó, gyűlölködő cikket a kormánymédia zászlóshajójaként számontartott Magyar Nemzetben, amelyben a szakmailag elismert, köztiszteletnek örvendő, nagytudású, közismerten konzervatív #RomsicsIgnácot#AblonczyBalázst és #HatosPált gyalázza.

Nem tudom eldönteni, hogy ez az elszabadult hajóágyú kontrollt vesztett örjöngése, vagy tudatosan végiggondolt politikai stratégia-e.

De ha az utóbbi, akkor sem értem, hogy mi a célja

Hiszen a széles közönségnek, amelynek a kormánypártok játszanak, fogalma sincs, hogy kik ezek a tudósok, és egyáltalán nem is érdekli őket, viszont az értelmiség azon részének, amely még tartja valamire a hozzáértést és szakmai tisztességet ez akkor sem tetszik, ha amúgy a kormánypártok támogatói.

Kétlem például,

hogy az egyébként végtelenül lojális, sőt szolgalelkű Professzorok Batthyany Körében sokan volnának, akik örülnek egy ilyen fejleménynek.

Ha másért, akkor azért nem, mert ez jelzés is, hogy közülük is bárki, bármikor sorra kerülhet.

Hogy jön majd egy másik #szakácsárpád, aki őket akarja verbálisan kivégezni. Csak a totális rendszerekben, a fasizmusban és a sztálinizmusban dívott az a szokás, hogy a szellemi alvilágot használják fel a tudomány és a művészet megsemmisítésére.

Forrás

Aki nem tudná, miről van szó….

rendőri erőszak

5 hozzászólás

 • 2020.06.28 - 10:08
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Vásárhelyi Mária! Próbálom kérdését megválaszolni. A fidesz és az Orbán féle maffia banda elemi érdeke a hatalom halálukig való megtartása. Ehhez az kell, hogy a társadalom, a néptömeg ne nagyon gondolkodjon, buta legyen és így a lehető legegyszerűbb legyen nekik elfedni, leplezni a rendszeres népbutító propagandával a hatalmas mértékű lopásaikat, vagyonkisajátításaikat. Ehhez az kell, hogy minden szinten, minden területen le kell süllyeszteni a szellemi, tudományos életet. Szerintem nagyjából ez az ok.

  Válasz
  • 2020.06.28 - 12:42
   Közvetlen hivatkozás

   Egy újabb mocskolódó ellenzéki! Már semmi tartásotok nem maradt, csak a lázítás, hazudozás ès a gyűlölet!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük