Villamossal karambolozott egy autóbusz Rákospalotán - Városi Kurír

Sorting by

×

Villamossal karambolozott egy autóbusz Rákospalotán

Az Erdőkerülő utca felé tartó 69-es jelzésű villamossal ütközött össze az Pasaréti tér felé közlekedő 5-ös busz a XV. kerületben, a Széchenyi út és a Kolozsvár utca sarkán. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek, a beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt.

Hirdetés

A helyszínelés és a műszaki mentés idején

  • A 69-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik, de a pótlóbusz a Mexikói út felé módosított útvonalon jár: nem érinti a Rákospalota, MÁV-telep megállót.
  • A 62-es és a 62A villamos terelve: a Rákospalota, MÁV-telep helyett a Mexikói út metróállomásig közlekedik. A 69-es villamospótló autóbusszal lehet utazni a kimaradt szakaszon.
  • Az 5-ös autóbusz is terelve közlekedik, a Pasaréti tér felé nem érinti a Szent korona útja és az Öv utca közötti megállókat. A 231B autóbusz kihagyja a Vasutastelep utca és az Észak-Pesti Kórház megállót.

Újaplota ügyeivel foglalkozó facebook csoportba jelentkezett egy utas, aki a baleset pillanatában a villamoson utazott:

Villamoson voltam elöl ültem (azon az oldalon ahol az ütközés történt). Busz jött ki hatalmas lendülettel a kanyarból. Nem tudom hogy a lámpát nézte el, de hatalmas csattanás volt. Sajnos a sofőr megsérült.

Az autóbusz vezetője a kiegészítő lámpa szabad jelzését próbálta kihasználni, és nagyobb sebességgel próbálta bevenni a jobbos kanyart a fent említett kereszteződésben. Így kicsit nagyobb ívben vette be a kanyart, és ütközött a villamossal.

A villamoson személyi sérülés nem történt. Az autóbusz vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba, rajta kívül még két utas sérült meg.

További képek a Baleset-info.hu oldalon

Friss híreink

Vonattal karambolozott egy kisteherautó Békéscsabán

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.