Zajlik az élet a világbajnokságon

Az ember már nem is képes teljesen átlátni az összes fontos és kevésbé fontos eseményt, ami mind a világraszóló fociünneppel kapcsolatos: próbáljunk meg kicsit válogatni az aprajából (és a nagyjából, hiszen Oroszországban vagyunk), ki tudja, melyik lesz lényeges és meghatározó hír holnapután!

Kezdjük egy szomorú történettel: az EgyptToday beszámolója szerint annyira megviselte az egyik legnépszerűbb egyiptomi szakkommentátort a válogatott hétfői gyenge teljesítménye, hogy a lefújás után rosszul lett, és meghalt. Abdel Rahim Mohamed korábban a népszerű Zamalek együttesének edzője volt, visszavonulása után lett az állami tévé rendszeres szakértője. Az orvosok harminc percig küzdöttek az életéért, de mindhiába – van, aki tényleg a szívében hordja a focit… Nyugodjon békében.

Brazíliából viszont előkerült Borsószem hercegkisasszony. Talán dereng még gyermekkorunkból a mese, amiben az elkényeztetett leányka hetvenhét dunna tetejében sem bír aludni, mert érzi, hogy legalul egy borsószem van az ágydeszkán – rendben van, a brazil hátvéd, Marcello tényleg lesérült, de az is tény, hogy senki sem tudja, mitől. A diagnózis szerint valamelyik hátizma görcsölt be. A brazil csapatorvos nyilatkozott az állapotáról:

„Begörcsölt a gerincét stabilizáló izomzata. Lehet, hogy a moszkvai matraca volt lágyabb a szokottnál, és ez okozott problémát a gerincénél. Várjuk, hogy mi lesz ebből” – nyilatkozta Rodrigo Lasmar aki azért azt kizárta, hogy a sérülés meccsen vagy edzésen eredő terhelésből, esetleg feszült idegállapot miatt jelentkezett. Fortélyosak ezek a moszkvai szállodások… és a puha vánkosokat még elő sem vették! Képzelhető, azokkal mire képesek, ha egy matraccal is befolyásolni tudják a brazil válogatott játékát.

Japánban meg majdnem kiborult a bili

Szó szerint tessék érteni: a japán-kolumbiai meccs lett az idei év legnézettebb sporteseménye a japán televíziókban, és ezt a csatornarendszere mérték le. Mármint nem a tévécsatornák rendszerén, hanem a szennyvizet elvezetőn.

Történt ugyanis, hogy Tokióban a csatornahálózat kis híján túlterheltté vált a félidőben, miután szurkolók milliói tartották vissza természetes szükségleteiket – félidőig. De akkor elszabadult az ár, és majdnem áttörte a gátat, zúgva, bőgve, ahogy Petőfi mondaná. Szerencsére nagy baj nem lett, de intő jel volt ez, hogy a jövőben a japán illetékesek erre is felkészüljenek.

Kína ugyan nem vesz részt a világbajnokságon, de ez különös módon mintha inspiráló hatással lenne a kínai sportpolitikára: Hszi Csin-ping elnök bejelentette, hogy a Középső Birodalom nagyarányú futballfejlesztési tervet indít. A kínai tervek között szerepel 70 ezer új stadion építése és 20 ezer, a sportágra szakosított iskola létesítése, hogy 2020-ra 30-50 millió gyermek kergesse a labdát a távol-keleti pályákon. Hát, Kína nem kicsiben játszik… nem üveggolyókkal gurigáznak.

És az élet nem áll meg: még csak most kezd beindulni a világbajnokság.

Mi lesz még itt, kérem…

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Maradona és a candomblé

A svéd asszír

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük