10 világhírű celeb és a katolikus hit

A celebeknek is legalább annyi, ha nem több kapaszkodóra van szükségük, hogy eligazodhassanak az élet sűrűjében, mint az úgynevezett egyszerű embereknek. Most lássunk 10 olyan hollywoodi sztárt, akik katolikusnak születtek és ma is azok, vagy nem.

1. Lindsay Lohan

A botrányhősnő-színész katolikusnak született, ám élete egy pontján elhagyta vallását és más hitek felé kalandozott, így kezdett ismerkedni például a zsidó Kabbalával, ahogy Madonna is tette, illetve a szcientológiával, Tom Cruise és már hírességek nyomdokán haladva. Nem régen azonban bejelentette, abbahagyja a kalandozást és még mindig katolikusnak érzi magát.

2. Selena Gomez

selena-gomez

A mexikói származású amerikai színész-énekesnő családja és ő maga is mélyen vallásos, nagyon sok katolikus jótékonysági szervezet munkáját és akcióit is tevékenyen segíti.

3. George Clooney

George Clooney

Bár mélyen hívő katolikus családba született, ma inkább ateista-agnosztikus, ami Isten létének nem csak egyszerű tagadását jelenti, hanem annak is felvállalását, hogy tartózkodik Istenek létéről, vagy nemlétéről való állításoktól, mert szerinte ez az optimális.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük