Connect with us

Kerítésen innen

Amikor a fagyi visszanyal – Zsidai Roy zokon vette a Fidesz-tempónak beillő atrocitást

Megosztás

A Közös Ország Mozgalom és a Város Mindenkié aktivistái gondoltak egyet és valósággal megszállták a Várban Zsidai Roy saját lábon dülöngélő Fidesz-kegyelt éttermét, a Pest-Budát.

Spontán népakarat

A transzparensekkel felfegyverkezett vércivilek azért választották az ominózus éttermet, mert hiába a rengeteg bizonyíték arra, hogy az I. kerületi önkormányzat és Zsidai nem egészen a jogszabályok szerint működtetik a szállodával kibővített vállalkozást, senki nem tesz semmit, egy flegma vállrándítás a válasz.

Az akció hátteréről ezt írta Facebook oldalán a Közös Ország Mozgalom:

“A Közös Ország Mozgalom elfoglalja a Fidesz korrupciós helyszínét a Várban! Az aktivisták ülősztrájkba kezdtek a Pest Buda Bisztróban, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a közvagyon nem elherdálható. Budapest I. kerületében több olyan önkormányzati ingatlan is van, amit a piaci ár alatt adnak ki gazdag üzletembereknek, miközben a lakhatási válság amúgy tombol, és a szegénységben élőket folyamatosan fenyegeti a kilakoltatás réme a szociális bérlakásokból. Igazságos ez?”

Halász Júlia a helyszínről azt jelentette, hogy az étterembe új vendégeket nem engednek be az akció kezdete óta, de a bent lévők még elfogyaszthatják ebédjüket. Az étterem az újságírókat sem engedi be, de a demonstrálókat sem dobták ki.

Az Index helyszíni tudósítása szerint nagyjából húszan – köztük Gulyás Márton – ültek be tiltakozó feliratokkal az étterembe,

“a pincérek megpróbálták szép szóval kitessékelni őket, de nem sikerült”.

Az AVM Facebook oldalán ( https://www.facebook.com/AVarosMindenkie/ ) ezt írta:

“Felháborító, hogy az I. kerületben gazdag fideszes politikusok és a rokonaik laknak önkormányzati bérlakásokban, vagy éppen luxusszállodaként üzemeltetik őket”.

Az eseményről készült videó itt (https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/10155734537028467/ ) látható.

Zsidaiék azt a zseniális húzást találták ki, hogy beszóltak a rendőrségre és leoltották a villanyokat, majd bezártak. Kis idő teltével annyira még futotta, hogy kiadták az alábbi közleményt: 

Az étterem közleménye

„Az étterem magánterület, de nyilvános hely, ahová étkezni járnak az emberek. Az étterembe be lehet menni étkezni, majd fogyasztás és fizetés után távozni. Azzal, hogy a tüntetők elfoglalták az éttermet és nem rendeltetésszerűen használják, azaz nem fogyasztanak, szabálysértést követnek el, mert egy éttermet nem foglalhatnak el – különös tekintettel arra, hogy fizető vendégeket kellett elküldenünk ez idő alatt.

Az éttermet a tüntetés alatt bezártuk, azaz már nem közforgalom, ennek ellenére még ott vannak a tüntetők, ezzel magánlaksértést követnek el. A fizető vendégek nem tudtak bejönni, őket el kellett küldeni, ráadásul be kellett zárni az éttermet. A kollégák a mai napon az ebéd szervízdíjtól elesnek, ezzel kevesebbet keresnek ebben a hónapban. A tüntetők nemcsak tudatosan gazdasági kárt okoznak a társaságnak és az ott dolgozóknak, hanem alapvető jogszabályokat is megsértenek.”

Kis győzelem, de mégis csak az, hiszen a regnáló rezsim lehetetlenné teszi, hogy az ügyek a jog útvesztőjében dőljenek el.

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük