A Fidesz beleköpött a rászorulók levesébe

A tél közeledtével egyre nagyobb jelentőséggel bír egy tál meleg étel azoknak, akiknek az egyetlen lehetőségük, ha egy szervezet gondol rájuk. Ezt a lehetőséget akarja megtorpedózni a Fidesz, mint regnáló kormánypárt csak azért, hogy a civilszervezetekre még véletlenül se gondoljon senki jó szívvel.

A Fidesz beleköpött a rászorulók levesébe
fotó: krisna.hu

Amit nem lehet Sorosra fogni…..

Nem oszthatnak ételt a civilek és a politikai pártok egy most készülő miniszteri rendelet értelmében.

A Népszava birtokába jutott EMMI-tervezet a Fidesz politikai megrendelésének megfelelően kizárólag állami, önkormányzati és egyházi szervezeteknek adna erre a célra területfoglalási engedélyt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Balog Zoltán református lelkész, jelenlegi EMMI vezér – a javaslatot a nyilvánosság kizárásával most egyezteti. A lap belső forrásai szerint a civil szervezetek lesznek azok, akiket kizárnak a segítés ezen formájából.

Ez remek alkalom lenne a magát kereszténynek valló ország polgárainak – vagyis nekünk – hogy elementáris erővel lázadjanak a hitük és az alapvető isteni elrendelés szerint is bűn ellen. A KDNP-s elöljáróknak és a tagságnak – ha van – is teljes mellszélességgel kellene szót emelniük. De nem! Egyelőre csendben van mindenki, csak a rászorulók szoronganak, hogy ezt a lehetőséget is elveszi tőlük – mint nem túl aktív szavazóktól – a hatalomra jutás érdekében a kormány.

A fenti tervezet igazságtartalmát erősíti, hogy sok ételosztással foglalkozó egyesület már hónapok óta nem kap területfoglalási engedélyt pénzért sem, nemhogy ingyen. Eddig több fővárosi kerület méltányosságból elengedte a foglalás díját. A civilek közül többen azt mondják, már most is kénytelenek trükközni, ha ételt szeretnének osztani a rászorulóknak.

Egy a lapnak nyilatkozó fővárosi karitatív civilszervezet képviselője szerint

„még csak nem is válaszolt az egyik budapesti önkormányzat a területfoglalási kérelmünkre. Pedig ez kötelességük lenne.”

Arra a kérdésre, hogy miért szúrhatják ennyire az ilyen szervezetek a hatalom szemét, azt mondta:

„nem szeretnék, ha egyszerre sok ételért álló szegény embert lehetne látni a közterületeken. Akkor, hogy lehetne azt mondani, hogy minden virágzik, csak Soros a rossz?”

Emellett valószínűleg azt sem szeretné a regnáló hatalom, ha a rengeteg közpénzt hiába dobták volna ki. Ha valakiknek mindennek ellenére esetleg az ugrana be, hogy a civilek mégsem ördögtől valók. Bármelyik is az igaz, mindegyik elvetemülten gonosz elgondolás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük