“Az éhezéstől jobban félünk, mint a járványtól…” – Ételosztás “kéretlenül” advent első vasárnapján Debrecenben

Az ország nehéz helyzetben van, nagyon sokan már felélték az utolsó tartalékaikat, a szegények, még szegényebbek lettek. Városunkban is mind több a szegény, nehéz sorsú ember, akik segítségre, támogatásra szorulnak – számolt be Szabó Zoltánné, a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete elnöke, az ételosztás szervezője portálunknak a vasárnapi debreceni ételosztásról.

Tovább

Ha megszólít, Neked szól, ha nem, akkor nem…. – Nem csilivili milliárdokra, hanem a Te segítségedre van szükség!

Mástól sem hangos a média így kampányidőszakban, mint a repkedő milliárdokról, amit a közel- vagy a távolabbi jövőben tervez a regnáló kiosztani a behúzni kívánó csoportoknak, de arról nem esik szó, hogy sokszor sokkal többet ér egy-egy jóindulatú, figyelmes emberi gesztus, amihez nem kell senkinek a valakijének lenni, csupán embernek.

Tovább

A mi “fizetségünk” a gyermekek örömtől csillogó szeme – Ételosztás Debrecenben „kéretlenül”

Régi ismerőseink, hisz’ az utóbbi években több alkalommal voltak az ételosztásainkon, illetve mi is vittünk élelmiszert a számukra. Így tettünk most is. A szülők örömmel fogadták a töltött káposztát, jutott bőségesen minden családnak. A mi “fizetségünk” a gyermekek örömtől csillogó szeme volt.

Tovább

Akik az éhségtől jobban félnek, mint a koronavírustól – “Kéretlen” segítség a debreceni hajléktalanoknak

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete több mint egy évtizede támogatja a városban élő nehéz sorsú embereket. Minden hónap utolsó vasárnapjára meghirdetett ételosztásaikat a járvány miatt sajnos nem tarthatják ugyan meg, de a legvédtelenebb embertársainknak igyekszenek segíteni.

Tovább

“Kéretlen” köszönet a debreceni Kenézy Kórház covid-betegeket gyógyítóinak

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete egy évtizede támogatja a városban élő nehéz sorsú embereket. Minden hónap utolsó vasárnapjára meghirdetett ételosztásainkat a járvány miatt sajnos nem tarthatjuk ugyan meg, de a legvédtelenebb embertársainknak igyekszünk segíteni – írták közleményükben.

Tovább

Régi karácsonyok emlékei – Kígyózó sorok, megpakolt furgonok – Fideszesek! Nincs mentségetek!

Amint az utóbbi években mindig, most is dermedten néztem fotelemből a képsorokat a dilidobozban. Arról tudósítottak, hogy magánszorgalmú személyek és karitatív szervezetek karácsony előtt ezúttal nem köztereken osztottak meleg ételt ezreknek, hanem autókba pakolva, dobozokban házhoz szállítottak élelmiszert a rászorulóknak. Cseppek a tengerben. Aztán vettem a telefont és kinyomkodtam a segélyvonal gombját. Egyszer.

Tovább